Αθλητισμός

Η Αχαγιά 82 στον τελικό της Α1 ΕΣΚΑ-Η – Ανακοίνωση της διοίκησης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανακοίνωσης της διοίκησης της Αχαγιάς 82:

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αχαγιώτικου Μπάσκετ η ομάδα που μας συστήθηκε το 1982 από μια παρέα φίλων Αχαγιωτών τότε, κατάφερε το 2016 να διεκδικεί την άνοδο της στη Γ’ Εθνική κατηγορία και μάλιστα μέσα από μια σειρά αγώνων όπου κέρδισε επάξια την πρόκριση της.

Η Αχαγιά ’82 μετά από δυο εναλλαγές στο τιμόνι της ομάδας από την αρχή της περιόδου(Δελάρτας – Στάθης) και κάποια ατυχή αποτελέσματα έφεραν στον πάγκο στις 8 Απριλίου δυο αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας και εν’ όψη play offs τον Χρήστο Σαράντη.

Γνωρίζοντας ότι η ομάδα είχε μειονέκτημα ανάμεσα στους δυο άλλους βασικούς διεκδικητές της ανόδου (Ε.Α.Π. – Παναχαϊκή) ξεκίνησε έναν μικρό 3ο γύρο για να μαζέψει και να προβάλει την αξιοπιστία, του έτσι κι αλλιώς πολύπειρου ρόστερ που είχε φέτος η ομάδα. Η έλευση του Χρήστου Σαράντη, η συσπείρωση παλιών παικτών και φίλων της Αχαγιάς συνάμα με το «ξύπνημα» του μπασκετικού «εγωισμού» των παικτών ήταν η συνταγή για το αποκορύφωμα της πρόκρισης στη τελική φάση.
Η Αχαγιά ’82 έχασε από την Ε.Α.Π. στην προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος μέσα στο γήπεδο της και κέρδισε τον Ήφαιστο/Αχιλλέα εκτός. Χρειάστηκε στους προημιτελικούς να δώσει 2 παιχνίδια με την ομάδα του Αιγίου προκειμένου να πάει στη σειρά με την Παναχαϊκή.
Στην ημιτελική φάση με την Παναχαϊκή ξέραμε ότι είχαμε να παλέψουμε με ένα πολύ καλό σύνολο ομάδας με μεγάλο ρόστερ και καλό έμπειρο προπονητή. Η αντεπίθεση ξεκίνησε και η Αχαγιά έκανε το ακατόρθωτο για πολλούς το 3-0!!!

ΑΧΑΓΙΑ 82 ΤΕΛΙΚΟΣ 4Η νίκη – πρόκριση στο κλειστό της Αγυιάς ήταν το αποκορύφωμα μιας πορείας που σε χαρακτηρίζει ΟΜΑΔΑ σε όλα!!!

Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, το κλειστό της Αγυιάς ήταν κατάμεστο από κόσμο και φιλάθλους και των δύο ομάδων και μάλιστα κοσμιοτάτη συμπεριφορά από όλους.

Στο τέλος μίλησε η ψυχή του Θανάση Νικολόπουλου όπου έβαλε καλάθια όταν η μπάλα ‘’έκαιγε’’ . Ο Παναγιώτης Ταρνάρης για άλλη μια φορά ήταν παίκτης ‘’κλειδί΄΄ παρά την κούραση των ταξιδιών Σερβία – Ελλάδα, ο Κοτσέτας έλεγξε τον ρυθμό μαζί με τον Σταμόπουλο, ο φαντάρος μας Παναγιώτης Τσεκλένης έδωσε κανονικά το «παρών», και όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να αδικήσουμε κανέναν ήταν η ΟΜΑΔΑ μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου!!!

Η διοίκηση του Α.Ο. Αχαγιά ’82 ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και τους ανθρώπους της Παναχαϊκής για την δυναμική σειρά που δώσαμε και σε Αγυιά και σε Αχαγιά, δίνοντας μαθήματα μπασκετικής και οπαδικής συμπεριφοράς. Επίσης, ευχαριστούμε τους διαιτητές της σειράς για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

Εμείς δίνουμε ραντεβού στο κλειστό του Άγιου Διονυσίου με την φιναλίστ ομάδα της Ε.Α.Π. έναν ιστορικό σύλλογο και πολύ καλή ομάδα την Δευτέρα 22 Μαΐου. Το παιχνίδι και σε αυτή τη σειρά είναι 2-0 υπέρ της Πατρινής ομάδας αλλά εμείς οφείλουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στο όνειρο. Ότι και να γίνει μετά το παιχνίδι το σίγουρο είναι ότι η Αχαγιά ’82 έγραψε την δική της ιστορία για το Αχαγιώτικο μπάσκετ.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ.