Αθλητισμός

Αχαγιά 82: Νίκη αφιερωμένη στο “Μπέμπη” Ανδρέα Μαχαίρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Νίκη αφιερωμένη στο “Μπέμπη” Ανδρέα Μαχαίρα από την Αχαγιά 82, που εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου: 

“Την νίκη απέσπασε η ομάδα του Α.Ο.  Αχαγιά ’82 στο πλαίσιο του β’ ημιτελικού των «play–off» της ανόδου της Α1′ ΕΣΚΑ-Η, απέναντι στην ομάδα της Παναχαϊκής Γ.Ε. με σκορ 74-77 και έφερε τη σειρά στην Αχαγιά.  Όπως είχαμε αναφέρει,  ή θέση της Αχαγιάς σε αυτήν την σειρά είναι δύσκολη λόγο της μειονεκτικής θέσης από την κανονική διάρκεια με 2-0 νίκες υπέρ της ομάδας της ΠΓΕ. Εχτές όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Αγυιάς είδαν ένα ντέρμπι ανάλογο της δυναμικότητας και των δυο ομάδων που από την αρχή είχε αυξομειώσεις στην κεφαλή του σκορ.

Η ομάδα του Χρήστου Σαράντη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι σε άμυνα αλλά επιθετικά κυριαρχούσε λίγο νευρικότητα και βρέθηκε με 8 πόντους πίσω το πρώτο 5’ της αναμέτρησης. Γύρισε το παιχνίδι και η μπάλα από τους περιφερειακούς Σταμόπουλο, Κοτσέτα, Λυκούδη, και πέρασε στους ψηλούς και κατάφερε πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος να βρεθεί μπροστά με 13-16. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο αλλά με buzzer beater στο τέλος ο Φώτης Παναγόπουλος έστειλε το παιχνίδι  στα αποδυτήρια με +7 για την Πατρινή ομάδα 36-29.

Στην επανάληψη μίλησαν τα ‘’κανόνια’’ της Αχαγιώτικης ομάδας και με φανταστικό τον Θανάση Νικολόπουλο να τα ‘’βάζει από παντού’’(τελείωσε το παιχνίδι με 27 πόντους) με τον Σταμόπουλο να παίζει παλικαρίσια μέσα στο καλάθι,  τους Κοτσέτα και Λυκούδη να δηλώνουν παρών εκεί που έπρεπε και τον μικρό Παναγιώτη Ταρνάρη(ήρθε 2 ώρες πριν το παιχνίδι από Βελιγράδι) να είναι θετικότατος και παίκτης κλειδί σε άμυνα και συνοχή, η ομάδα της Αχαγιάς κατάφερε να σπάσει την έδρα της Παναχαϊκής και να γραφτεί το τελικό 74-77.

Ο coach Σαράντης κατάφερε με τις λύσεις που είχε να διαβάσει τα ατού της Παναχαϊκής που είχε περισσότερες λύσεις, σε ψήλους και περιφέρεια και να χτυπήσει με την ομάδα στα σημεία που έπρεπε. Η μπασκετική ποιότητα των παικτών της Αχαγιάς είναι αδιαμφισβήτητη αλλά εχτές μίλησε ο μπασκετικός εγωισμός τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και προπονητικό team, το κλειστό της Αγυιάς ήταν κατάμεστο και με αρκετούς φίλους από την Δυτική Αχαϊα, ανάμεσα τους και αρκετοί προπονητές που ήρθαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι όπως οι: Βουρνάς Νίκος, Βετούλας Νίκος, Γιατράς Μάκης και Ροδόπουλος Φίλιππας. Η διοίκηση ευχαριστεί θερμά την Παναχαϊκή για την άψογη φιλοξενία τους και θα ανταποδώσει την Κυριακή στην Κάτω Αχαγιά.

*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Ταρνάρη για τον προσπάθεια που καταβάλανε να μεταβεί ο γιος τους από τον Βελιγράδι  όπου σπουδάζει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στον αγώνα. Μάλιστα μετά από το παιχνίδι έφυγαν για το Ελευθέριος Βενιζέλος όπου είχε προγραμματισθεί η επιστροφή του.

*Η νίκη αφιερώνεται στον κ. Ανδρέα Μαχαίρα(Μπέμπη) για την απόλυτη στήριξη του στην ομάδα!!! “