Αθλητισμός

ΕΑΠ – Αχαγιά 82 – Όλα όσα έγιναν (photo+video)

 
 
 
 

ΕΑΠ – Αχαγιά 82 , 61-59

Η Αχαγιά 82 στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και αναβαίνει στη Γ΄ Εθνική, πετυχαίνοντας νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο με 61-59 μέσα στο κλειστό της ΕΑΠ

Η Αχαγιά 82 πέτυχε το ακατόρθωτο. Όταν άρχισαν οι ημιτελικοί απέναντι στην Παναχαϊκή, η πρόκριση έμοιαζε απλά φανταστικό σενάριο. Με 0-2 νίκες σε βάρος της από την κανονική περίοδο χρειαζόταν να κερδίσει με μειονέκτημα έδρας 3 αγώνες σερί και να προκριθεί στον τελικό. Κι όμως το πέτυχε !!! και βρέθηκε στον τελικό με την ομάδα της ΕΑΠ.

Το σενάριο ήθελε την Αχαγιά με την πλάτη στον τοίχο να είναι πάλι 0-2 στις νίκες από την κανονική περίοδο. Το πρώτο “θαύμα” έγινε με τις 2 νίκες επί της ΕΑΠ και όλα να παίζονται στον τελικό των τελικών που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο κλειστό της ΕΑΠ.

Η Αχαγιά αγωνίζονταν στον τελικό για την άνοδο στη Γ Εθνική κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. “Εδω που φτάσαμε, θα το πάρουμε” ψιθύριζε ο Χ. Σαράντης μετά την ισοφάριση στο κλειστό της Κάτω Αχαΐας.

Κι έτσι έγινε…

Οι παίκτες της Αχαγιάς κατέθεσαν ψυχή και σώμα στο σκληρό τελικό. Και με την μαεστρία του Χρήστου Σαράντη, έφυγαν νικητές με το εισιτήριο της Γ εθνικής στο χέρι.

Η Αχαγιά λυτρώθηκε στα μάτια (χέρια) του Θανάση Νικολόπουλου. Με τρίποντο στην εκπνοή μετέτρεψε 59-58 υπέρ της ΕΑΠ σε 59-61, στέλνοντας μια ολόκληρη πόλη στον έβδομο ουρανό.

Σύσσωμος ο αθλητικός και μη κόσμος της Δυτικής Αχαΐας, βρέθηκε στο κλειστό της ΕΑΠ. Οχι απλά να για να “δηλώσει” παρουσία. Αλλά για να στηρίξει , να τραγουδήσει , να φωνάξει και να πανηγυρίσει εν τέλη την άνοδο της Αχαγιάς 82 στις Εθνικές κατηγορίες.

Το westcity ήταν εκεί

Το westcity.gr βρέθηκε δίπλα σ αυτο το ταξίδι της Αχαγιάς 82, καλύπτοντας  με φυσική παρουσία στο γήπεδο , όλη τη σειρά των playoffs. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του τελικού ,  από την αναμέτρηση και τους πανηγυρισμούς

axagia-82-eap-final-40