Τοπικά

Διάβασε παιδί μου, δίνεις πανελλήνιες!

λουκέτα στα τρία σχολεία της Δ. Αχαΐας , Διευθυντής ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

της Βιβής Αθανασοπούλου

Μια ολόκληρη χρονιά φτάνει στο αποκορύφωμά της αύριο με την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων. Προετοιμασία μηνών, άγχος κι αγωνία μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών, μουντζουρωμένα χαρτιά, επαναλήψεις, ανάμεικτα συναισθήματα κι ένα όνειρο που περιμένει υπομονετικά να πραγματοποιηθεί…

Κάθε μαθητής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά κι έχει και τη δική του μέθοδο διαβάσματος. Δεν χρειάζεται να διαβάσει ένα παιδί απεριόριστες ώρες, απλά πρέπει να έχει σύστημα και ποιότητα στο διάβασμά του. Δεν του δημιουργούμε ένα πλαίσιο σαν κλουβί, πλήρως ελεγχόμενο και κυριευμένο από αγωνία. Εμψυχώστε το παιδί σας, πείτε του ένα μεγάλο «Eύγε» που αγωνίζεται αδιάκοπα όλους αυτούς τους μήνες και κυρίως επιτρέψτε του να εκφραστεί ελεύθερα, να νιώθει ότι είστε ο σύμμαχός του.

Επενδύστε στο μέλλον του παιδιού σας κι αφήστε να διαλέξει τον δρόμο της δικής του ευτυχίας στη ζωή. Η επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις αντικατοπτρίζει θαυμασμό, εκτίμηση, αναγνώριση και περηφάνια. Αγαπήστε το παιδί σας ακόμα και στα δύσκολα θέματα και τις μη αναμενόμενες βαθμολογίες… Υπενθυμίστε του πως αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα γεμάτη όνειρα και στόχους…. Κι εσείς θα είστε δίπλα του σε κάθε χαμόγελο και σε κάθε ανάσα ανακούφισης και ΠΡΟΣΟΧΗ…. μην απογοητευτείτε στιγμή!!!

Η ομάδα του westcity.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές της Γ΄Λυκείου!

Οι θετικές μας σκέψεις να σας συντροφεύουν!