Αθλητισμός

Ο Γ.Σ. Δύμης στον 7ο Ποδηλατικό Αγώνα «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Π.Ο.Πατρών και ο Γ.Σ. Δύμης  με την άδεια του Πανεπιστημίου Πατρών και τη συνεργασία της Κοινότητας Α. Καστριτσίου, διοργάνωσαν τον έβδομο ποδηλατικό αγώνα «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» στις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ – ΜΑΣΤΕΡ –ΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΙΝΙ και ΟΠΕΝ)

Φέτος για πρώτη φορά η εκκίνηση δεν έγινε από το ιστορικό λιμάνι της Ναύπακτου και συνεπώς δεν έγινε το πέρασμα της Γέφυρας. Όλοι οι αγώνες είχαν ως βάση και αφετηρία την Πανεπιστημιούπολη Πατρών. Συνολικά η συμμετοχή των αθλητών ανήλθε στα 142 άτομα.

Πριν την εκκίνηση της Ανάβασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Παναθηναϊκού ΝΤΟΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ.

Οι μικρές κατηγορίες των Μίνι μικρών και Μίνι μεγάλων διαγωνίστηκαν σε δύο αγωνίσματα (Ατομική Χρονομέτρηση και 4Cross) εντός του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στο χώρο της Πρυτανείας. Όλες οι άλλες κατηγορίες αφού έκαναν κάποια χιλιόμετρα εντός του Πανεπιστημίου κατευθυνθήκαν προς το Α. Καστρίτσι. Οι κατηγορίες Παμπαίδων και Πανκορασίδων τερμάτισαν ποιο πάνω από την Μαγούλα στον Ορτό ενώ οι Άνδρες – Παίδες και Μάστερς στο Α. Καστρίτσι. Συγχρόνως με τον τερματισμό στο χωριό η κοινότητα έκανε δενδροφύτευση του χώρου και συμβολικά συμμετείχαν αθλητές του ΓΣ. Δύμης.

Συμμετείχαν εκτός του Π.Ο.Πατρών και του Γ.Σ. Δύμης  τα σωματεία Α.ΕΚ. Τρίπολης – Π.Ο.Τρίπολης  – ΚΡΟΝΟΣ Νίκαιας – ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ – – Ποδηλατοδρόμος – Ο.Φ.Π.Ιωαννίνων – Α.Σ.Π.. ΑΛΦΑ – Π.Ο.Α ΔΙΑΓΟΡΑΣ Αιγίου – ΕΡΜΗΣ Μαρκόπουλου – Μεσσηνιακός Γ.Σ. – ΛΕ.Μ.Α.Θ –– Ο.Φ.Ν.ΙΩΝΙΑΣ – ΠΕΛΟΤΟΝ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – Α.Ο. Πήγασος – Κορινθιακός Π.Ο.- Α.Ε.Κ. Αθηνών και ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ .

Με το πέρας των αγώνων έγιναν οι απονομές στους νικητές στο χώρο της Πρυτανείας παρουσία του Αντιπρύτανη κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου.

Μετά τις απονομές στους νικητές τα μέλη του Π.Ο.Πατρών και του Γ.Σ. Δύμης  οι Κριτές και αρκετοί αθλητές συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας του Ρίου μαζί με τον Πολιτιστικό σύλλογο Ρίου και στελέχη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, η οποία υποστήριξε αυτή την εθελοντική προσπάθεια.

podilatikos-gefyra-2 podilatikos-gefyra-3 podilatikos-gefyra-4 podilatikos-gefyra-5 podilatikos-gefyra-6 podilatikos-gefyra-7 podilatikos-gefyra-8 podilatikos-gefyra-9 podilatikos-gefyra-10