Τοπικά

600 τόνοι του Πύργου στο ΧΥΤΑ Φλόκα – Δήλωση Δ. Μπαρμπούνη

 
 
 
 

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και του Δήμου Πύργου, αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, να ξεκινήσει αυτό το Σάββατο, η μεταφορά 600 τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, για να καθαριστεί η κατά μήκος διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν και άλλη φορά τον Δήμο Πύργου με τη μεταφορά απορριμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα, απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

Ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ του Συλλόγου Αλισσαίων, Δ. Μπαρμπούνης αναφέρει: Κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε η μεταφορά των απορριμάτων. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μην γίνει ασύδοτη μεταφορά και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Ο Δήμος Πύργου έχει πάρει σχετική χρηματοδότηση μετά τα περσινά προβλήματα, για την κατασκευή υποδομών και  την επίλυση του προβλήματος και καλό είναι να μην εμφανίζονται κατά διαστήματα διάφορες δικαιολογίες,  με τελική κατάληξη την μεταφορά των απορριμάτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα.