Τοπικά

Ημερίδα για τις πρώτες βοήθειες στο 2ο Δημοτικό

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Δελέγκος Νικόλαος.

Η ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων: 2ουΔημ. Σχολείου Κάτω Αχαΐας, Δημ. Σχολείου Σαγεΐκων και Δημ. Σχολείου Ριόλου είχε τα θέματα:
1. Παροχή Πρώτων Βοηθειών – Βιωματικά Εργαστήρια
2. Ευαισθητοποίηση και προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών

Οι επιμορφωτέςκ. Τσάπαλος Γεώργιος (Νοσηλευτής MScΠρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – MScΕκπαίδευση Ενηλίκων) και ηκ. Βαβαρούτα Αντιγόνη (Νοσηλεύτρια Γεν. Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Μονάδα Νεογνών)με την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση και την δεξιότητα στον επικοινωνιακό τομέα, βοήθησαν τους εκπαιδευτικούς δρώντας βιωματικάνα κατανοήσουν τις απαραίτητες και σημαντικές πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όταν έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικό στο σχολείο ή όπου αλλού κάποιος έχει ανάγκη τις Πρώτες Βοήθειες.

Ο κ. Πολυκρέτης Ελευθέριος (Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» και μέλος της επιτροπής παιδείας της ΠΟΣΕΑ) παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσο αφορά στις ανάγκες της χώρας για αίμα και την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών καθώς επίσης και τους πιστοποιημένους δότες μυελού των οστών. Κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιμορφούμενων για το σοβαρό αυτό θέμα της προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο.

Ο κ. Δελέγκος Νικόλαος συντόνισε την ημερίδα και παρουσίασε τον Εσωτερικό Κανονισμό και το Μνημόνιο Ενεργειών Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών των σχολείων

12900072_563642163803064_103604374_n