Αθλητισμός

Γ. Παλαιολόγος: Το νέο αστέρι του στίβου – Συνέντευξή στο westcity.gr

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνέντευξη στην ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιώργος Παλαιολόγος είναι ένας νέος και φέρελπις αθλητής που ασχολείται με τον στίβο. Ο Αχαιός αθλητής μεγάλων αποστάσεων (800-1500 μ.) στις μέχρι τώρα παρουσίες του στα πρωταθλήματα,  τόσο της ηλικίας του, όσο και σε μεγαλύτερο επίπεδο έχει κλέψει τις εντυπώσεις και έχει εκπλήξει ευχάριστα τους ειδήμονες του χώρου.

Ο 16χρονος δρομέας ναι μεν βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του, ωστόσο διαθέτει το ταλέντο το οποίο είναι μόνο η βάση… καθώς  έχει την διάθεση για πολύ δουλειά και βελτίωση σε ταχύτητα και αντοχή.

Άλλωστε αυτά θα είναι τα όπλα του, μαζί με την πειθαρχία ώστε στο μέλλον να… απογειωθεί και να προσθέσει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και γιατί όχι στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Παλαιολόγος αγωνίζεται στο σωματείο του Α.Ο ΠΕΛΟΨ και είναι γεννημένος στις 11/11/2000.

giorg

Γιώργο, πες μας δυο λόγια για το πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις τον στίβο;

Η μητέρα μου που έκανε αθλητισμό και μου το πρότεινε . Έτσι πήγα να δοκιμάσω και τελικά μου άρεσε και το συνέχισα.

Συνήθως τα παιδιά της ηλικίας σου διαλέγουν ένα από τα γνωστά ομαδικά αθλήματα όπως, το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Εσύ τι διαφορετικό είδες και επέλεξες τον στίβο.

Επέλεξα τον στίβο επειδή προτιμώ τα ατομικά αθλήματα γιατί παλεύεις με τον εαυτό σου και προσπαθείς να τον ξεπεράσεις.

 giorg2

Λένε πως είναι πιο δύσκολο ν’ ασχοληθείς με ένα ατομικό άθλημα γιατί, σ’ αυτό έχεις να ανταγωνιστείς τον εαυτό σου και όχι κάποιον αντίπαλο, ισχύει;

Αυτό ισχύει, ωστόσο όλα έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

Προσωπικά επέλεξα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ένα ατομικό άθλημα, πιστεύω ότι όταν ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου εξελίσσεσαι. Πιστεύω πως κάθε άθλημα έχει την δυσκολία του είτε είναι είτε δεν είναι ατομικό.

Είναι εύκολο να συνδυάσεις τα μαθήματα του σχολείου με τις προπονήσεις;

Έχει μια δυσκολία γιατί, πρέπει να έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρέπει να ρυθμίζεις τις ώρες των εξωσχολικών μαθημάτων ανάλογα με τις προπονήσεις.

 giorg4

Πες μας σε πόσες διοργανώσεις έχεις λάβει μέρος και σε ποιες;

Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετές κάθε χρόνο, θα σας αναφέρω ωστόσο τις πιο σημαντικές και πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’ 2015, Πανελλήνιο Ανδρών κλειστού στίβου 2016, Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου 2015.

Είσαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις σου;

Θα μπορούσα να πω πως είμαι αρκετά, αλλά, αυτό δεν αρκεί, προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά και καλύτερος.

giorg5

Μίλησε μας για τον προπονητή σου;

Ο προπονητής μου είναι ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και είναι ένας προπονητής με πολλές εμπειρίες σχετικά με τον αθλητισμό. Στο παρελθόν προπονούσε πολύ καλούς αθλητές και ακόμα προπονεί.

Τι έχεις κερδίσει μέχρι τώρα με την ενασχόλησή σου με τον στίβο;

Πάνω απ’ όλα υγεία και φυσική κατάσταση, έχω αποκτήσει εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του αθλητισμού, καθώς επίσης και ουσιαστικές φιλίες. 

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Σχετικά με τον στίβο θέλω να φτάσω σ’ ένα σημείο που να με ικανοποιεί , ωστόσο δεν ξέρω ακόμα αν θα ήθελα να το συνεχίσω για πάντα.

 giorg6

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου αθλητής;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο.

giorg3