Αθλητισμός

23η Αγωνιστική : Απόλλων Εγλυκάδας-Λιμνοχώρι 0-0

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

23η Αγωνιστική Β’ Κατηγορίας

 

Απόλλων Εγλυκάδας-Λιμνοχώρι 0-0

Διαιτητής : Αλ. Καμζόλας (Νούλας-Ανδριανός)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Απόλλων Εγλυκάδας και το Λιμνοχώρι, αποτέλεσμα που κρατάει την βαθμολογική τους διαφορά ως έχει αλλά που δίνει την δυνατότητα στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο.

Η ομάδα της Εγλυκάδας «κλώτσησε» σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αφού ενδεχόμενη νίκη της θα την έφερνε στο +4 από τους «πράσινους». Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τους γηπεδούχους, αφού δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και απέφυγαν τα χειρότερα.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί «δάφνες ποιότητας», με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αφού και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλο βάρος στις άμυνες τους και στο να μην ηττηθούν.

Στο 5’ λεπτό ο Απόλλων έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν σε γέμισμα μέσα στην περιοχή του Λιμνοχωρίου, οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν την τελευταία στιγμή την μπάλα, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργακόπουλου.

Στο 15’ λεπτό, ο Σχοινάς σε αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του Λιμνοχωρίου στο παιχνίδι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με το σουτ του Αντωνόπουλου στο 20’ λεπτό, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Γεωργακόπουλος, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καλομοίρη στο 35’, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αγοράκης.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να είναι στο 0-0, με λιγοστές καλές φάσεις στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Απόλλωνα.

Στο 60’ το σουτ του Μπακούλια, μπλόκαρε εύκολα ο Αγοράκης, ενώ στο 63’ η ομάδας της Εγλυκάδας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Δημητρακόπουλο, όταν από εξαιρετική προσωπική του ενέργεια έκλεψε την μπάλα από τον Μιλτο Μπεκίρη, μπήκε μέσα στην περιοχή και απέναντι από τον Γεωργακόπουλο αστόχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σουτάροντας ψηλά άουτ.

Η απάντηση του Λιμνοχωρίου ήρθε στο 75’ λεπτό, με το δυνατό μονοκόματο σουτ του Ν. Μπεκίρη να αποκρούεται με δυσκολία από τον Αγοράκη στην αριστερή του γωνία, σε μια πολύ μεγάλη στιγμή για τους «πράσινους».

Στο 70’ η κεφαλιά του Καραμάνη πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ στο 75’ ο Παναγόπουλος πρόλαβε τελευταία στιγμή να «τσιμπήσει» την μπάλα από τον Μπακούλια, πριν αυτός γίνει απειλητικός για την ομάδα της Εγλυκάδας.

Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για χέρι του Τσίτσαρη μέσα στην περιοχή, με τον κ. Καμζόλα να είναι κοντά στην φάση και να είναι κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Νιφόρας έχασε ακόμα μια ευκαιρία για το Λιμνοχώρι, όταν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Το τελικό σκορ μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια «τεράστια» ευκαιρία στον αγώνα. Συνεχίστηκε επίσης μια παράδοση που θέλει τα μεταξύ τους παιχνίδια να έχουν δύσκολα νικητή, ενώ και το πρώτο παιχνίδι είχε τελειώσει ισόπαλο με το ίδιο σκορ.

Πολύ καλή έως άριστη η διαιτησία του κ. Καμζόλα, όσο και των βοηθών του.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Νικολόπουλος, Παναγόπουλος, Τσίτσαρης, Φωτακόπουλος, Αντωνόπουλος (65’ Καραμάνης), Μαντάς, Δημητρακόπουλος (89’ Βασιλακόπουλος), Σουγλέρης (77’ Γελάσιος), Ραμόπουλος

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ : Γεωργακόπουλος, Χ. Γερασιμόπουλος, Ν. Μπεκίρης, Μ. Μπεκίρης (84’ Ναρρίτσα), Τούσης, Σέρμπος, Α. Γερασιμόπουλος (56’ Αθανασόπουλος), Νιφόρας, Καλομοίρης, Σχοινάς, Μπακούλιας (80’ Ανδρικόπουλος)

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

*** Αρκετός κόσμος στο «Α. Κάνιστρας», βρέθηκε για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Διακρίναμε από την ΕΠΣ Αχαϊας το μέλος της Γιάννη Κυριτόπουλο, ενώ και προπονητές και ποδοσφαιριστές πολλών ομάδων της κατηγορίας έδωσαν το παρών, λόγω ότι δεν υπήρχε κανένα άλλο παιχνίδι.

*** Δύο ποδοσφαιριστές του σημερινού αγώνα ξεπερνούσαν το 40ο έτος της ηλικίας τους. Από τους φιλοξενούμενους ο Αλέξης Καλομοίρης, ο οποίος είναι 45 ετών και από τους γηπεδούχους ο Κώστας Αγοράκης ο οποίος είναι 41 ετών.

*** Σε καλό κλίμα έξω από τον αγωνιστικό χώρο, παρακολουθούσαν το παιχνίδι ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σταύρος Θεοδωρόπουλος και ο παράγοντας της ΑΕΛ Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

*** Την ονομαστική του εορτή είχε ο Θόδωρος Σουγλέρης, η οποία δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από μια νίκη υπέρ της ομάδας του.