Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Να διερευνηθεί η ύπαρξη του Plan X

”ı̘flÛÙÁÍ „È· ‰Â˝ÙÂÒÁ Áϛҷ ÙÁÌ ‘ÂÙ‹ÒÙÁ 17 …ÔıÎflÔı 2013, Á ÛıÊfiÙÁÛÁ ÛÙÁÌ ÔÎÔÏ›ÎÂÈ· ÙÁÚ ¬ÔıÎfiÚ ÙÔı ÔÎıÌÔÏÔۘ‰flÔı ÙÔı ıÔıÒ„ÂflÔı œÈÍÔÌÔÏÈÍ˛Ì Ôı ·ˆÔÒ‹ ÙÔÌ Ì›Ô Í˛‰ÈÍ· ˆÔÒÔÎÔ„fl·Ú ÂÈÛÔ‰fiÏ·ÙÔÚ, ÙÈÚ ‰È·‰ÈÍ·ÛflÂÚ ÒÔ˛ËÁÛÁÚ ÙÁÚ ÍÈÌÁÙÈ͸ÙÁÙ·Ú ÛÙÔ ƒÁϸÛÈÔ, ÙÁÌ ›ÓÔ‰Ô ÏÔÌflÏ˘Ì ‰ÁÏÔÛfl˘Ì ı·ÎÎfiÎ˘Ì Û ‰È·ËÂÛÈϸÙÁÙ· Í·È Ù˘Ì ·ÔνÛÂ˘Ì ÛÙÔÌ ÂıÒ˝ÙÂÒÔ ‰ÁϸÛÈÔ ÙÔÏ›·. ”ÙÔ ÛÙÈ„ÏȸÙıÔ Ô ıÔıÒ„¸Ú ≈Û˘ÙÂÒÈÍ˛Ì  ıÒÈ‹ÍÔÚ ÃÁÙÛÔÙ‹ÍÁÚ. (EUROKINISSI/ Ÿ”‘¡”  ¡‘ŸÃ≈—«”)
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την απόφασή του να επιμείνει στην άσκηση «δημιουργικής αντιπολίτευσης» χωρίς να παράσχει «λευκές επιταγές σε μια ανεύθυνη κυβέρνηση» διατρανώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη υπό τη νέα ιδιότητά του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει τις μεγάλες διαφορές -ιδεολογικές και άλλες- που τον χωρίζουν από τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο υποστηρίζει ότι «δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας» και ότι «είναι αναξιόπιστος».

Προτάσσοντας την ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών», ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «στόχος πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των 2/3, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών». Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, καλεί τον κ. Τσίπρα να αποσύρει αμέσως το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό που «οδηγεί σε άμεσες και μεγάλες μειώσεις των κύριων συντάξεων» και «προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προαναγγέλλει πρωτοβουλία για να διερευνηθεί αν όντως υπήρχε το Plan X για το οποίο μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και αν τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε ομολογήσει την ευθύνη του, καθώς, όπως τονίζει, «ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει ότι το 2015 διαταράχθηκε η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση με τεράστια ζημιά για την ελληνική οικονομία και τον Ελληνα φορολογούμενο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «εντελώς άκαιρη» την αλλαγή του εκλογικού νόμου και δηλώνει ότι μπορεί να συζητηθεί μόνο στο πλαίσιο ενός συνολικότερου διαλόγου για τη θεσμική αναβάθμιση της χώρας. Απορρίπτει, εξάλλου, τη λογική του ώριμου φρούτου και σε σχέση με τις εκλογές περιορίζεται να επισημάνει ότι θα προκύψουν ως μονόδρομος εφόσον η Βουλή άρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και δεν καρποφορήσουν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.