Τοπικά

Πικρία Μπαρμπούνη για την συγκέντρωση στα Πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την πικρία του εξέφρασε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού, Δημήτρης Μπαρμπούνης, για την μικρή συμμετοχή και την απουσία αρκετών φορέων και συλλόγων, στη συγκέντρωση που έγινε στην ΒΙ.ΠΕ. για τα πυρηνελαιουργεία.

Αναλυτικά αναφέρει σε ανάρτηση του….

Καλημέρα και παλι τελείωσε η κοινητοποίηση για την παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα που είχαμε για τα εργοστάσια πυρήνα. Μαζευτήκαμε να θυροκόλλησουμε το ψήφισμα μας, την επιστολή που στείλαμε στους κυρίους βουλευτές με κοινοποίηση στον κύριο Αντιπεριφεριάρχη και Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας.

Το ένα εκ των εργοστασίων δούλευε και το άλλο ήταν κλειστό.Ο πυρήνας έξω δεν ήταν στεγασμένος.Εμείς κάνανε αυτό που έπρεπε να κάνουμε με τον αγώνα μας είμασταν παλι εκει για να διαμαρτυρηθούμε σε αυτό που μας ενοχλεί που όλοι παραπονιόμαστε οτι ύποβιβαζει την ποιότητα ζωής μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο νόμου το κενό που υπάρχει, γιαυτό στείλαμε στους κυρίους βουλευτές, που βέβαια κανείς δεν ήρθε δίπλα μας στην συγκέντρωση μας. Θα είχαν βασιλόπιτες φαίνεται.Για πιο σοβαρά πράγματα να αλλάξει ολο αυτό πρέπει Δήμος, περιφέρεια και τοπικοί βουλευτές να αλλάξει δεν πάει άλλο. Αλλά εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Τα εργοστάσια δεν κλείνουν μέχρι τελος Φεβρουαρίου σίγουρα θα δουλεύουν.

Και φτάνω στην πικρία μου που θα την εξωτερικεύσω γράφοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας είμασταν περίπου 70 άτομα οχι 300 ουτε 400που ήσασταν ολοι εςεις που σας μυρίζει ολο το χρονο που παιρνεται τηλέφωνα καταγγέλεται στα καφενεία βεβαια ανάμεσα στο φραπέ και στο τάβλι που είστε ; Ηταν δύσκολο να αφιερώσεις 1 ωρα απο τον πολύτιμο χρονο σας εςεις τα λέτε ολο το χρονο οι εκατοντάδες απο το ΡΙΟ μεχρι το Γομοστο και μην πείτε τα ιδια τα ιδια και τι εγινε γιατι μεςα απο τα σπίτια μας στα καφενεία δεν ξέρουμε φανταστείτε πριν 4 χρονια χωρις κοινητοποιησεις παρεμβαςεις τι θα γινοτανε 3 μάσκες θα θέλαμε ο ίδιος ο ένας απο τους ιδιοκτήτες είπαν οτι μετα τις πιέσεις σας κάναμε εκσυχρονισμό 600.000 να τον πιστέψουμε μονο οι σωστές δίκαιες κοινητοποιησεις θα φέρουν και οι πιέσεις μας θα φέρουν αποτελεςμα αλλα εςεις που είστε ;

Φίλοι μου συνχωριανοί δημότες όλοι έχουμε προβλήματα αλλα αυτό απ’ οτι λέτε εσείς οι πολλοί. Ο ιατρικός σύλλογος επιστήμονες μας δημιουργεί πρόβλημα αλλα θα πω και κάτι ακομα στον δήμο μας. Έχουμε 23 πολιτιστικούς συλλόγους δυστυχώς για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά είμασταν 3. Αυτό συμβαίνει οχι μόνο με τα πυρηναιλουργεία αλλά και σε άλλες εμφανείς περιβαντολογικές υποβαθμίσεις και στην ΒΙ.ΠΕ. στην θάλασσα μας στα ποτάμια μας και άλλου ακούστε παιδια οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν ειναι μονο για λαμπάδες αυγά σοκολατένια κουνελάκια και Αναμα χριστουγεννιάτικου δένδρου και μια βραστή προβατίνα όταν γιορτάζει το χωριο και αυτα καλα ειναι αλλα ένας σύλλογος ειναι και για τα την ποιοτητα ζωης των κατοικων του αυτα που μας υποβαθμίζουν περίβαντολλογικα πρέπει να βριςκονται μπροστά σε καθε αγώνα για το καλο και μην πείτε δεν το μάθαμε. Ιδίως μιλάω για συλλόγους της Δύμης και πρώην Ωλενίας.

Δεν μειώνω την αξία κανενός αλλα πάντα 2- 3 βλέπω συλλόγους.Καλά τα μπαζάρ αλλά χρειάζεται ο τόπος και άλλες δράσεις και παρεμβάσεις. Με εκτίμηση και γράφτε οτι θέλετε αλλά όποιος γράψει να τον έχω δει σε κάποιον κοινωνικό αγώνα της περιοχής μου σκουπίδια, Πείρος, βιομηχανική κλπ.