Τοπικά

ΠΑΤΡΑ: Η ομιλία της Σοφίας Καυκοπούλου στην Διακίδειο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα τής Τετάρτης, 13 Ιανουαρίου, στην ιστορική αίθουσα τής Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, όπου έδωσε διάλεξη η υποψήφια διδάκτωρ Θεολογίας και μουσικός κα Σοφία Καυκοπούλου, με θέμα: “Σλαβικός εποικισμός στην Βυζαντινή Πελοπόννησο: Επικράτηση ξένων στοιχείων ή αφομοίωση από το επικρατούν ελληνικό”.

Την ομιλήτρια προσφώνησε ο πρόεδρος τής Διακιδείου κ. Ιωάννης Φ. Αθανασόπουλος, ενώ παρέστησαν σημαίνοντες άνθρωποι τής πνευματικής ζωής των Πατρών, όπως ο πρόεδρος τής Εταιρίας λογοτεχνών ν/δ Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο γνωστός δικηγόρος κ. Χρονόπουλος, ο φιλόλογος των Αρσακείων σχολείων κ. Στέφανος Σκαρπέλλος, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Κλαμπανιστής, ο συγγραφέας κ. Παπαθεοδώρου, ο διακεκριμένος λογοτέχνης κ. Σταύρος Ιντζεγιάννης, ο ταξίαρχος-οδοντίατρος (Π.Α.) κ. Γιάννης Μακρυπούλιας, η λογοτέχνιδα κα Βίβιαν Φαρμάκη, ο καθηγητής Σλαβολογίας κ. Γεώργιος-Νεκτάριος Λόης, η λογοτέχνιδα κα Λόλα Μαρούδα, ο μουσικός κ. Παναγιώτης Δασκαλόπουλος και άλλοι πολλοί. Τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, εκπροσώπησε ο π. Σπυρίδων, ενώ εσπευσμένα μετά το δημοτικό συμβούλιο προσήλθε ο επικεφαλής τής ελάσσονος αντιπολίτευσης τού δήμου Πατρέων, πρώην δήμαρχος δυτικής Αχαΐας κ. Α. Παναγιωτόπουλος.

Η Συντοπίτισσα μας από το Αλισσό , κατάφερε με το μεστό, προσεγμένο και καλώς διατυπωμένο λόγο της να επικοινωνήσει στο ακροατήριο, την εις βάθος επιστημονική έρευνα την οποία έφερε εις πέρας, ώστε όλοι να ομιλούν με ενθουσιασμό και πολλά καλά λόγια για την δουλειά της. Σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι το ότι η κα Καυκοπούλου, μετά το πέρας τής ομιλίας της, από το βήμα τής Διακιδείου Σχολής, αφιέρωσε την όλη προσπάθεια και παρουσίαση, μνήμης ένεκεν, στον αείμνηστο δικηγόρο των Πατρών, κ. Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος ιστορικός ερευνητής τής τοπικής μας ιστορίας. Η αναφορά τής κυρίας Καυκοπούλου, προκάλεσε συγκίνηση και έκλεισε με τον πιο ταιριαστό τρόπο, μία ομιλία, η οποία απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες από την πλευρά τής νεαρής ερευνήτριας.