Τοπικά

Εναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, λόγω της κακοκαιρίας, πραγματοποιείται το Σάββατο στις 21.00 η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, στην Πλατεί Γεωργίου.

Ωστόσο, οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης στη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο.

Εκεί στις 12 περίπου το μεσημέρι θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες». Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.