Τοπικά

Εξοικονόμηση χρημάτων απ΄την μεταστέγαση υπηρεσιών του Δήμου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Χιλιάδες ευρώ εξοικονομούνται για τον δήμο Δυτικής Αχαΐας ύστερα από την μεταστέγαση των υπηρεσιών του, σε δημόσιο ακίνητο.
Έκδηλη η ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής καθώς και του δημάρχου κ. Χρήστου Νικολάου, ο οποίος ανέφερε τα εξής :

«Ως γνωστόν οι υπηρεσίες του τέως δήμου Δύμης συνέπεια του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008, ο οποίος κατέστρεψε το δημαρχείο, στεγαζόταν σε μισθωμένα ακίνητα. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το 2010, όλοι οι αιρετοί καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου, στεγαστήκαμε στα υφιστάμενα μισθωμένα ακίνητα δίχως να επιβαρυνθεί επιπλέον το ταμείο του δήμου. Με σκοπό την μείωση των δαπανών από την καταβολή των μισθωμάτων επαναδιαπραγματευθήκαμε σε περιπτώσεις που ήταν εφικτό και επιτύχαμε σημαντική μείωση των ενοικίων.

Παράλληλα όταν ολοκληρώθηκε το γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας και μεταφέρθηκαν οι μαθητές ελευθερώνοντας του λυόμενους οικίσκους που στεγάζονταν αυτομάτως, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άρχισε η μεταφορά των αιρετών και των στελεχών του δήμου σε αυτό το χώρο.
Και φτάνουμε στο σήμερα όπου ύστερα από την μεταστέγαση του 1ου δημοτικού σχολείου, σε νέο υπερσύχρονο κτίριο, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα, οι τελευταίες υπηρεσίες που στεγαζόντουσαν σε μισθωμένα ακίνητα, σχεδόν οι μισές, να μεταφέρονται στο παλαιό κτίριο που λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο.

Πρόκειται για ένα κτίριο, που επισκευάστηκε και χρωματίσθηκε με την σημαντική βοήθεια των παιδιών της πεντάμηνης απασχόλησης, σύγχρονο, λειτουργικό και πάνω απ όλα δημόσιο.
Με την εγκατάσταση των υπηρεσιών στο νέο κτίριο εκτός από τα οικονομικά οφέλη και τον μηδενισμό των ενοικίων προσφέρεται καλύτερος συντονισμός στα πλαίσια της εσωτερικής λειτουργίας και ταυτόχρονα εξυπηρετούμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά τον δημότη.
Επιπλέον με την αξιοποίηση των παλαιών ακινήτων του δημοσίου, τα οποία είναι πανέμορφα κτίρια και με ιστορία εκτός από την εξοικονόμηση των δαπανών υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον έναντι του ιδιωτικού.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή τη σημαντική και καθοριστική εξέλιξη για το δήμο Δυτικής Αχαΐας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα».

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ( Κ.Ε.Π.) παραμένει στον κεντρικό ιστό της Πόλης και σύντομα θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας του ενώ θα λειτουργεί και τα Σάββατα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες 13/01/2016 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση ΔΣ στο νέο χώρο που θα πραγματοποιούνται πλέον τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.