Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων: Χαβούζα της Πάτρας η Δυτική Αχαΐα

Διονύσης Γκοτσούλιας , εγγύηση του Δήμου στη ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το επίκαιρο  ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων σχολίασε με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη “Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων”

Αναλυτικά:

Eκανε και πάλι το θαύμα της η δημοτική αρχή η παράταξη της δημοκρατικής αντίληψης, της διαφάνειας,του διαλόγου όπως της αρέσει να αποκαλείτε.Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ένα τεράστιο ζήτημα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμάτων με διαδικασίες ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ,μέσα σε δυο μόνο ήμερες ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο χωρίς καμιά ενημέρωση ούτε καν του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Φλόκα στα όρια της οποίας ευρίσκεται ο Χυτά, να αποφασίσει για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Το σχέδιο λοιπόν είναι αυτό που φοβόμαστε την πλήρη υιοθέτηση του σχεδίου της Πάτρας το οποίο προβλέπει τόσο την μονάδα επεξεργασίας όσο και την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Δυτική Αχαΐα. Η δημοτική αρχή άβουλη,ανίκανη,άτολμη,να διαχειρισθεί τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου άγεται και φέρεται από τις πιέσεις των ισχυρών αυτοδιοικητικών παραγόντων του νομού χωρίς να μπορεί να διασφαλίσει στοιχειωδώς τα συμφέροντα των συνδημοτών μας.
Η πρόταση μας ήταν παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε για να επεξεργασθούμε το σχέδιο της δημοτικής αρχής ξεκάθαρο. Μονάδα επεξεργασίας στο χυτά φλόκα που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα που καλύπτει ο σημερινός ΦΟΔΣΑ. Ο Δήμος της Πάτρας με την αλλαγή πλέον του Εθνικού σχεδιασμού που προσαρμοζομενος στην Κοινοτική νομοθεσία ρίχνει πλέον μεγάλο βάρος στην διαλογή στην πηγή, έχει την δυνατότητα εξεύρεσης χώρου μέσα στην επόμενη πενταετία στα όρια του Δήμου. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η περιοχή είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και οι πολίτες δεν έχουν πλέον άλλες αντοχές. Ο Δήμος Αιγιαλείας προτείνει μαζί με τα Καλάβρυτα τον δικό του σχεδιασμό, όπως προτείνουμε εμείς σαν παράταξη την χρόνια λοιπόν ανικανότητα του Δήμου Πατρέων να επιλύσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν είναι δυνατόν και δεοντολογικά σωστό να την υποστούμε εμείς.
Εμείς κινηθήκαμε για μια ακόμη φορά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και αποδείξαμε με επιχειρήματα ότι η κατεύθυνση της Δημοτικής αρχής είναι λάθος και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις και μάλιστα αυτή την φορά απόλυτα δικαιολογημένες!!!!