Τοπικά

Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μετά από χρόνια το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, αλλά και το ΤΕΙ θα μπορέσουν να ενισχύσουν με νέους επιστήμονες το διδακτικό προσωπικό τους, όπως και όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Για περισσότερο από μια δεκαετία δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με αποτέλεσμα τα πατρινά ιδρύματα να έχουν αποδυναμωθεί από διδάσκοντες, καθώς έχουν συνταξιοδοτηθεί όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες καθηγητές, χωρίς να αντικατασταθούν.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που το τελευταίο διάστημα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου έδωσε πραγματική μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσει «νέο αίμα» για την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ετσι από 1ης Ιανουαρίου η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ενισχυθεί με διδακτικό προσωπικό 500 ατόμων!

Αναλογικά θέσεις προσωπικού, όλων των βαθμίδων, θα προκηρύξει το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και το ΤΕΙ.

Η έγκριση των 500 προσλήψεων δεν ήταν απλή υπόθεση, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ήθελαν καν να συζητήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο η πατρινή υπουργός, (που προέρχεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα) γνώριζε τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει και χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι και τις Βρυξέλλες για να πείσει τους «θεσμούς» για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του διδακτικού προσωπικού.

Άλλωστε η Σία Αναγνωστοπούλου έχει -κατ’ επανάληψη- επισημάνει σε δημόσιες τοποθετήσεις της , αλλά και σε συναντήσεις με τις ηγεσίες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, την βούληση της να ενισχυθεί το προσωπικό , ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της απαράδεκτης αναλογίας διδασκόντων και διδασκομένων.

Παράλληλα εντός των ημερών η αναπληρώτρια υπουργός θα περάσει , (ενδεχομένως με πράξη νομοθετικού περιεχομένου) απόφαση για διασφάλιση της εργασίας του δυναμικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου (και όχι μόνο), που παραμένει μετέωρο , καθώς δεν υπάρχουν συμβάσεις εργασίας, παρά ανανέωση συμβάσεων έργου.