Ελλάδα

Μπάχαλο στη ΝΔ για τις “σχέσεις” Τσίπρα – Καραμανλή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις κρίσιμες για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας κάλπες της προσεχούς Κυριακής, νέα αφορμή για οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν οι αναφορές δύο στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις σχέσεις που διατηρεί ο τελευταίος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρώην υπουργοί Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησαν για επαφές του κ. Καραμανλή με τον σημερινό πρωθυπουργό, προκαλώντας την αντίδραση των τριών από τους τέσσερις υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ, δηλαδή των κυρίων Άδωνη Γεωργιάδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολους Τζιτζικώστα, οι οποίοι δεν είχαν κρύψει την έντονη ενόχλησή τους για τις διαρροές των προηγούμενων ημερών περί στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος ξάφνιασε με τις επαινετικές αναφορές που έκανε για τον κ. Τσίπρα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm» είπε πως γνωρίζει ότι ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός «είχαν στο παρελθόν μία-δύο επικοινωνίες», ενώ ο κ. Στυλιανίδης φέρεται να αποκάλυψε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καραμανλή την νύχτα της 12ης Ιουλίου κατά την κρίσιμη 17ωρης διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για το νέο Μνημόνιο.
«Οι όποιες επαφές έχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα τέτοιας πολιτικής κατάταξης ή πολιτικού βεληνεκούς, για το καλό της χώρας, μόνο θετικές είναι», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, του απέδωσε ηγετικά εύσημα και τον παρομοίασε σε κάποια σημεία με τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο Τσίπρας έχει αναδειχθεί σε ηγέτη. Αυτό είναι αλήθεια. Και αναδεικνύεται σταθερά, με κάθε ευκαιρία που του δίνεται», είπε και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι σε πολλά στοιχεία, τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του, μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς τη βαρύτητα την πολιτική και την επιστημονική που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε καμία περίπτωση, διότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας μεγάλος καθηγητής στη διακυβέρνηση».