Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: Στηρίζω Μεϊμαράκη γιατί…

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τους λόγους αναλυτικά που στηρίζει και στις επαναληπτικές εκλογες της 10ης Ιανουαρίου, τον Βαγγέλη Μειμαράκη επεξηγεί με σχετική δημοσίευση ο Γ.Καραμαλίκης, Ναυαρχος ε/α ΠΝ, Επιτίμος Α/ΓΕΝ

Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη και στις επαναληπτικές εκλογές της 10ης Ιανουαρίου 2015 γιατί:

Α. Εκφράζει αυθεντικά το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης,όπως αυτό καθορίστηκε στην ιδρυτική της διακήρυξη, από τον Εθνάρχη Κ. Καραμανλή.

Β. Η παρουσία του στην ηγεσία του κόμματος αποτελεί εγγύηση ενότητας, επειδή:

1. Δεν φράζει το δρόμο, επί μακρόν, στις δικαιολογημένες φιλοδοξίες των νεότερων στελεχών και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις.

2.Η πολιτική του δομή και η ιδεολογική του τοποθέτηση, κυρίαρχη στο χώρο, επιτρέπει την άνετη παρουσία και επιμέρους σκέψεων, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η δεσπόζουσα φυσιογνωμία του κόμματος.

3.Είναι αποδεδειγμένα υπέρ του εσωκομματικού διαλόγου και της συστηματικής λειτουργίας των οργάνων, ενώ διαθέτει γνώση ,εμπειρία ,συνθετική διάθεση και κουλτούρα συνεννόησης,στοιχεία ενδυνάμωσης της ενότητας.

Γ. Αποδεδειγμένα μπορεί να ασκήσει την απαιτούμενη δυναμική, αποτελεσματική αλλά και υπεύθυνη αντιπολίτευση, στις δύσκολες καταστάσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δ. Είναι ο καταλληλότερος για την αναδιοργάνωση του κόμματος, ως ο πλέον επιτυχημένος γραμματέας του.

Ε. Διαθέτει το απαιτούμενο πολιτικό προφίλ που του επιτρέπει:

1. Να απευθύνεται με άνεση στα λαϊκά στρώματα και στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, οικοδομώντας έτσι σταδιακά, την κυβερνητική προοπτική της παράταξης, χωρίς να πρέπει να απολογηθεί για πράξεις ή παραλείψεις που τους προκάλεσαν δυσφορία και έγιναν αιτία διακοπής των σχέσεών τους με την Ν. Δ.

2. Τον κατάλληλο χειρισμό κρίσιμων θεμάτων, που τυχόν θα προκύψουν κατά την εκτέλεση του θεσμικού του ρόλου, εδραιώνοντας έτσι τον ηγετικό του ρόλο και την πολιτική υπεροχή της παράταξης στο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται σοβαρός εταίρος στη Ε.Ε, προς όφελος της αξιοπιστίας της χώρας.

Στ. Η πολιτική του σταδιοδρομία και η εν γένει κοινωνική διαδρομή του, δεν προσφέρουν γόνιμο έδαφος “πολιτικής χειραγώγησης” ενώ δεν διεγείρουν αρνητικές σκέψεις ή συνειρμούς, που θα τον καθιστούσαν ευάλωτο.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές ή οργανωμένη βάση της παράταξης εκλέγει πρόεδρο, αρχηγό και εν δυνάμει πρωθυπουργό και μάλιστα σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της.
Ή επιλογή αυτή δεν αφορά μόνο την Ν.Δ αλλά αφορά την χώρα και οφείλουμε να της προσφέρουμε τον καλύτερο.

Ας το πράξουμε λοιπόν!