Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: “Θέλουμε μια φιλολαϊκή ή μια νεοφιλελεύθερη ΝΔ;”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Και άκουσα σήμερα τον κ. Βορίδη στην”κοινωνία ώρα mega” να μην παίρνει σαφή θέση για το ποιον θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 10ης Ιανουαρίου 2016 αλλά να βάζει διαφόρους γενικούς όρους υποστήριξης, όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση της ηγεμονίας της αριστεράς στο χώρο των ιδεών, την ριζική ανανέωση κλπ.
Αναρωτήθηκα λοιπόν πότε οι ιδέες της αριστεράς έγιναν κυρίαρχες στην Ελληνική κοινωνία μέχρι σημείου κυβερνησιμότητας;

Ήταν οι περίοδος μετά το 2012, επί κυβερνήσεως Αν. Σαμαρά, επίλεκτα μέλη, πρωτοκλασάτοι υπουργοί της οποίας υπήρξαν τόσο ο ίδιος, όσο και ο Α. Γεωργιάδης αλλά και ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας Κ. Μητσοτάκης!
Ήταν η εποχή που η Ν.Δ κατέγραφε ιστορικά χαμηλά στις εκλογές του 2012!
Αναρωτιέμαι λοιπόν τι ήταν εκείνο που έκανε κυρίαρχες τις ιδέες της αριστεράς, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που να έχει επιτευχθεί η πλήρης συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η σημαντική μείωση της δύναμης της Ν Δ.

Σκέφτομαι μήπως ήταν εκείνες οι περιβόητες “μεταρρυθμίσεις” που επεβλήθησαν και ασμένως εφαρμόστηκαν και μάλιστα μετά πολλών επαίνων ενίοτε, που εκτόξευσαν την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ, που έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, που μείωσαν σημαντικά μισθούς και συντάξεις φτωχοποιώντας μαζικά μεγάλα τμήματα της κοινωνίας;
Σκέφτομαι λοιπόν αν επιδιώκουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική για να αντιμετωπίσουν τις αριστερές ιδέες υπεραμυνόμενοι των ιδίων πολιτικών.
Και δεν κατάλαβε λέει ο κ. Βορίδης το δίλημμα του Ευρ. Στυλιανίδη το “θέλουμε μια φιλολαϊκή ή μια νεοφιλελεύθερη Ν.Δ;”

Δεν κατάλαβε λέει πως ακριβώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει την ανεργία αλλά δεν έτυχε να ακούσει τον Ν. Κακλαμάνη να ζητά “ρήτρα απασχόλησης” στις ιδιωτικοποιήσεις ή τους αιχμές που εξαπέλυσε κατά της εικόνας που παρουσιάζουν οι λειτουργίες της Ε.Ε!
Είναι προφανές ότι τις ιδέες της αριστεράς δεν μπορούν να τις νικήσουν κάποιες “ελίτ” αλλά οι πλατιές λαϊκές μάζες που πάντα εξέφραζε ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός του Κ. Καραμανλή και αυτό λοιπόν είναι το δίλημμα των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών της 10ης Ιανουαρίου 2016 και είναι αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Βορίδης “Θέλουμε μια φιλολαϊκή ή μια νεοφιλελεύθερη ΝΔ!”

Η απόφαση αλλά και η ευθύνη είναι δική σου Νεοδημοκράτη/σα!