Τοπικά

Ι. Φωτήλας: Η κυβέρνηση, αν θέλει να κάνει κάτι χρήσιμο για τη χώρα, ας παραιτηθεί

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η κυβέρνηση «με μοναδικό κίνητρο την παραμονή στην εξουσία, ευτελίζει τους θεσμούς, διαλύει την οικονομία, εξοντώνει τον λαό, καταστρέφει τη χώρα και ψάχνει στα άλλα κόμματα για συνενόχους και άλλοθι»

Αυτά τόνισε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, κατά τη ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό 2016. Και πρότεινε στον κ. Τσίπρα να «ψάξει σε άλλες πτέρυγες της βουλής πρόθυμους και “λεβέντες” για το έργο αυτό» και όχι στο Ποτάμι.

Ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι ο πρώτος προϋπολογισμός που καταρτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γίνεται με την οικονομία να βρίσκεται σε «απόλυτη ασφυξία ρευστότητας» – η επιδείνωση της οποίας όπως παραδέχεται και η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της. Ο βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεσοπρόθεσμα και είναι απαραίτητη η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση της απασχόλησης.

Ο Ιάσονας Φωτήλας αναφέρθηκε και στην εθνική συνεννόηση που ζήτησε ο Πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας «έχει ήδη συμφωνήσει με τους εταίρους σε οριζόντιες μειώσεις και απλά μη θέλοντας να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη των δικών του διαπραγματεύσεων, ψάχνει για συνενόχους». Υπογράμμισε ότι το θεσμικά επικίνδυνο του όλου θέματος είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός σε αυτά τα πολιτικά τερτίπια εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.