Τοπικά

Άρθρο για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. του Γρηγόρη Κοντοδήμου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης είναι αισθητή αυτή την ώρα στη χώρα και έχει σημαντικές παρενέργειες. Δημιουργεί μια ψευδαίσθηση παντοδυναμίας αλλά και διάθεση αυθαιρεσίας στην κυβέρνηση, η οποία αφενός οδηγείται σε επαναλαμβανόμενα λάθη και αφετέρου την κάνει να επιδιώκει τη συναίνεση μόνο στα λόγια.

Προκαλεί απογοήτευση στους πολίτες, που νιώθουν προδομένοι από τις εξελίξεις και αναζητούν μια πειστική διέξοδο. Εμπεδώνει στο εξωτερικό την αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει ένα πολύ φτωχό πολιτικό σύστημα και ανεπαρκές προσωπικό.

Έχει έλθει πλέον η ώρα να γεννηθεί μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα ασκήσει σκληρή κριτική, αλλά ταυτόχρονα θα βάζει πλάτη εκεί που χρειάζεται και δεν θα λέει ΟΧΙ σε οτιδήποτε χωρίς να έχει δική της εναλλακτική πρόταση. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία αύριο Κυριακή να εκφράσουν την άποψή τους για την ηγεσία και την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιλέγοντας όχι μόνο αρχηγό για την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον επόμενο εν δυνάμει πρωθυπουργό. Ανεξαρτήτως αν είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ή όχι, η διαδικασία αυτή πρέπει να ενδιαφέρει κάθε πολίτη που αντιλαμβάνεται την ανάγκη στιβαρής αντιπολίτευσης με χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα.
Αυτό μας καθιστά για ακόμη μια φορά «υπόχρεους» να εκτελέσουμε παρά τις όποιες
ενστάσεις ενδεχομένως έχουμε, την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία που για μας σηματοδοτεί τόσο την δομική ανανέωση όσο και την ουσιαστική αλλαγή πλεύσης που ζητά ο λαός ώστε να πυκνώσει τις τάξεις μας και να καταστήσει την Νέα Δημοκρατία εκ νέου πρώτο κόμμα, πού με τη σειρά της θα το ανταποδώσει στους πολίτες φρενάροντας την «Εθνοκτόνα» πολιτική της συγκυβέρνησης.
Ραντεβού στην κάλπη!!