Τοπικά

Ημέρα απεργίας – Δύο συγκεντρώσεις και πορείες στην Πάτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην ανακοίνωση-εξαγγελία της απεργίας της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι “οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, δίνουν  δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής”.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, στην ανακοίνωσή της τονίζει πως “με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων! Στο επίκεντρο της απεργίας είναι και ο νέος προϋπολογισμός που, όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.

Στην απεργία εκτός από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δικηγόροι, γιατροί, και ναυτικοί, ενώ οι δημοσιογράφοι απήργησαν χθες. Στην Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις και πορείες, μία από το ΠΑΜΕ και άλλα σωματεία στην Πλατεία Γεωργίου και μία μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.