Ελλάδα

Χωρίς τέλος το μαρτύριο των προσφύγων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο των προσφύγων. Στο ναυάγιο που σημειώθηκε στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου 50 πρόσφυγες βρέθηκαν στη θάλασσα να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν μία γυναίκα νεκρή και διέσωσαν 15 άτομα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 10 ακόμα νεκροί, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά ενώ υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Ακόμα ένα ναυάγιο αυτή τη φορά στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Μυτιλήνη, με 40 πρόσφυγες και μετανάστες σε φουσκωτό που είχε ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, σκίστηκε στα βράχια της περιοχής και όλα τα άτομα βρέθηκαν στη θάλασσα με τους διασώστες να σπεύδουν γρήγορα στο σημείο και να τους σώζουν.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το προσφυγικό. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών.