Τοπικά

Τομέας Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με τις καθαρίστριες

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υποψηφιότητα για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , site του Δήμου , βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Τα πανηγύρια , παρουσίαση Λευκώματος , αγροτικός κόσμος , οφειλές της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Τομέας Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δηλώνει κάθετα την αντίθεση του στην μείωση κατά 10% της επιχορήγησης που αφορά την μισθοδοσία των επί συμβάσει καθαριστριών των Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Όπως μας ενημέρωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στις 23/9/2015 με εγκύκλιό του,  η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου  αυτής πρακτικά σημαίνει ότι  οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, ο συμβασιούχες Σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται με σύμβαση μίσθωσης έργου για δέκα μήνες και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβασή τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή- τουαλέτες, γραφεία, σκάλες, προαύλιο κ.λ.π.)ενώ πέρυσι αμείβονταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280,00 ευρώ μηνιαίως, με εξαίρεση τα μικρά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δηλαδή μονοθέσια ή διθέσια όπου εκεί η αμοιβή είναι κατά πολύ μικρότερη. Με την νέα απόφαση θα υποστούν περαιτέρω μείωση 10%.

Ο Τομέας Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ζητά από την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει την απόφαση που έστειλε και αφορά στην μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.