Τοπικά

Θεματικό Πάρκο στην ΒΙΠΕ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Αχαΐα απέκτησε, το μοναδικό Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” σε έναν χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. 

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, το Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” υποδέχεται τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, για να ξεναγηθούν με τα τρισδιάστατα εκθέματα, που αναπαριστούν τα πασίγνωστα τέρατα της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας να γνωρίσουν τους αγαπημένους τους ήρωες όπου πρωταγωνιστούν με τις επιβλητικές μορφές τους και να ταξιδέψουν μέσα από διαδραστικές επιλογές για το παιδί, τον έφηβο, τον φοιτητή, τον γονέα.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, Πατρινών επιχειρηματιών, οι οποίοι εκτός από το μεράκι, την δημιουργία, την γνώση και την διάθεση να επενδύσουν οικονομικά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ζήτησαν την συμβολή παραγόντων για να καταφέρουν να αγγίξουν το τέλειο και τα κατάφεραν.

Η ολοκλήρωση αυτής της ιδέας, οφείλεται στη συλλογική παραγωγή, της οποίας το ιστορικό μέρος έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος, το εικαστικό μέρος η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ την παραγωγή και εγκατάσταση έχει η Arktos Illumination α.ε.

Χρησιμοποιήθηκε προηγμένη ρομποτική τεχνολογία, με ελευθερία κινήσεων 8 βαθμών και τη δυνατότητα να αλλάζει νυστέρια για να σμιλεύει με ακρίβεια, με τη δυνατότητα έκφρασης και χαρακτηριστικών, με λεπτομερής έμφαση στο «συναίσθημα» που εκπέμπει το κάθε έκθεμα. Τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ποικίλουν ανάλογα και μπορεί να είναι ξύλο, φελιζολ, μάρμαρο κ.α.

Οι διαστάσεις των εκθεμάτων είναι πάνω από 5-6 μέτρα.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά όλων των ηλικιών και οι φοιτητές θα βρουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον στις δραστηριότητες του Θεματικού πάρκου.

caption

thematiko-parko-juniorsclub

ηρακλής-λερναία-2

πηγή : Ελένη Βασιλοπούλου, juniorsclub.gr