Τοπικά

Σύλλογος Εργαζομένων Δυτικής Αχαΐας & Ερυμάνθου : ΟΧΙ κατάργηση Β.Ε.Α. στους ΟΤΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 1μμ, στην Κάτω Αχαΐα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, έλαβε χώρα έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση, σχετικά με τις “μεθοδεύσεις” της Συγκυβέρνησης για νέο μισθολόγιο, μειώσεις σε συντάξεις και νέο σύστημα αξιολόγησης. Μόνο 16 από τα 49 προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί και στον αύξοντα αριθμό 31 της “Λίστας” ζητείται, ως νέο προαπαιτούμενο, η κατάργηση των Β.Α.Ε. για τους Ο.Τ.Α. και του αντίστοιχου επιδόματος για τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων (Κατάργηση της διάταξης του Ν.3660/2008 με τον οποίο εντάχθηκαν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ).

Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχεδιάζουν επιμελώς τη σταδιακή κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος που έχει απομείνει όρθιο μετά από την 5χρονη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παρά τις κυβερνητικές αλλαγές των τελευταίων μηνών, οι νέοι εφαρμοστές του 3ου μνημονίου συνεχίζουν απτόητοι, με τον ίδιο ζήλο και νέες τακτικές, μέχρι πλήρους εξαθλίωσης των εργαζομένων, συνταξιοδότησής τους στα 67 έτη και επιστρ οφής στον εργασιακό Μεσαίωνα.

Στη συνέλευση υπήρξε ομόφωνη απόφαση για καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων σε όλα τα παραπάνω μέτρα με αγωνιστικές παρεμβάσεις και δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πραγματοποιηθεί μαζική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στην πρωτεύουσα του Νομού, σε συνεργασία με εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από τις πολιτικές των μνημονίων. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο, σε τοπικό επίπεδο, με τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα αλλά και με άλλες συνδικαλιστικές-κοινωνικές οργανώσεις,

Χρειάζεται η ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή για την ακύρωση και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.