Τοπικά

Κατάληψη και Ψήφισμα της Μαθητικής κοινότητας Ριόλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κατάληψη στο σχολείου του Ριόλου από τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου. Το 15μελές εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα.

ΠΡΟΣ

Την Δημοτική Αρχή Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Σας γνωστοποιούμε ότι το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη από τις 12/11 ,  μετά από απόφαση που λήφθηκε από ψηφοφορία των μαθητών του σχολείου μας.

Θέλουμε να θέσουμε υπόψιν των αρμοδίων αλλά και της κοινής γνώμης οτι αντιμετωπίζουμε τα εξής σοβαρά προβλήματα :

  1. Κτηριακό: Οι κτηριακές υποδομές του σχολείου μας πάσχουν σε ό,τι αφορά :

α) Οι τσιμεντοδοκοί ( κολώνες ) των τάξεων έχουν σοβαρές φθορές , διότι έχουν πέσει οι σοβάδες και είναι διακριτά τα σίδερα , δημιουργώντας  έτσι πρόβλημα στατικότητας και βέβαιο κίνδυνο κατάρρευσης σε περίπτωση  σεισμού.

β) Το κτήριο επιβάλλεται να επισκευαστεί και να βαφτεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγρασία και η μούχλα στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά.

γ) Οι ξυλοδοκοί που στηρίζουν την σκεπή έχουν σαπίσει με κίνδυνο κατάρρευσης της σκεπής και χρήζουν επισκευής.

δ) Είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν οι λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας λόγω επικινδυνότητας ,διότι  περιέχουν ένα είδος ρυτίνης , της οποίας η εξάχνωση προκαλεί προβλήματα υγείας ( καρκίνος )

ε) Απαιτείται η αγορά και η εγκατάσταση αλεξικέραυνου, το οποίο έχει κλαπεί προ τριετίας λόγω της έλλειψης σχολικού φύλακα.

στ) Προαύλιος χώρος :

  1. Το σχολείο μας χρειάζεται στέγαστρο για να προφυλασσόμαστε από τις βροχές. Επίσης , ένα κιόσκι καθώς και παγκάκια είναι απαραίτητα για να καθόμαστε στα διαλείμματα.
  2. Το προάυλιο παρουσιάζει ρήγματα και είναι αναγκαίο να ασφαλτοστρωθεί.
  • Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε ποδήλατα για την μετακίνηση μας και χρειαζόμαστε μπάρες στάθμευσης για την ασφάλισή τους.
  1. Εξοπλισμός :

α) Τα θρανία , οι καρέκλες  και οι έδρες στις τάξεις μας έχουν σοβαρές φθορές και χρειάζεται η αντικατάστασή τους.

β)Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δεν έχει όργανα γυμναστικής ούτε προβολικό εξοπλισμό για τις εκδηλώσεις του σχολείου.

γ) Εξίσου σημαντική είναι η απουσία λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων από την βιβλιοθήκη

  1. Άνιση μεταχείριση:

Διαμαρτυρόμαστε για την άνιση αντιμετώπιση του σχολείου μας σε σχέση με τα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο αριθμός των μαθητών του σχολείου μας δικαιολογεί τον διορισμό μόνιμης καθαρίστριας , κάτι που δεν έχει δρομολογηθεί.

Με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται το δικαίωμά μας  για ΙΣΟΤΗΤΑ στην εκπαίδευση.

Τέλος, διαμαρτυρόμαστε για την γενικότερη κατάσταση της παιδείας, τα περιορισμένα κονδύλια που διατίθενται , τις συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής ,την έλλειψη εκπαιδευτικών , την συντήρηση της παραπαιδείας και την μετακύλιση του οικονομικού βάρους στις οικογένειες μας.

Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο Γυμνασίου – Λ.Τ. Ριόλου