Τοπικά

“Περιβαλλοντική Εκπαίδευση” από τον Φορέα διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εσπερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», όπου θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που έχει σχεδιαστεί για το Εθνικό Πάρκο καθώς και άλλες δυνατότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη φύση, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 17.30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στον Πύργο.

Οι εισηγητές στην εσπερίδα θα περιλαμβάνουν αρχικά τη Βιολόγο του ΦΔ, κα Βασιλική Ορφανού, που θα παρουσιάσει συνοπτικά το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Ακολούθως, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κα Ηλιοπούλου Ευγενία, θα αναφερθεί στον Σχεδιασμό και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σχολείο. Στη συνέχεια, ο Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, κος Αριστοτέλης Μαρτίνης, θα εισηγηθεί σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, κα. Αγγελική Τρικαλίτη, θα παρουσιάσει το Αειφόρο Σχολείο και τη διαμόρφωση της τοπικής του ατζέντας και αμέσως μετά ο εξωτερικός συνεργάτης του ΦΔ και Υπεύθυνος για την Παρακολούθηση της θαλάσσιας χελώναςCaretta caretta στο Εθνικό Πάρκο θα μιλήσει για τις δυνατότητες Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με αφορμή το πρόγραμμα αυτό. Τέλος, η Συντονίστρια Ενημέρωσης Δράσεων Διατήρησης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κα Ρούλα Τρίγκου, θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε από την ΕΟΕ ειδικά για το Εθνικό Πάρκο, με σκοπό καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής και μέσω Βιωματικής Δραστηριότητας θα δώσει στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να γνωρίσουν και στην πράξη μέρος αυτού του υλικού.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης – Εθελοντισμός».