Τοπικά

ΑΚΙΔΑ: Οικονομική διαχείριση άλλων εποχών

για την Νότια χάραξη , Γελάνε και οι πέτρες
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/11/2015 του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά απέδειξε την αδυναμία της να διαχειριστεί τα οικονομικά και τις υπηρεσίες του Δήμου με όραμα και προοπτική.

Προφασιζόμενη αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου μας να εκπονήσουν μελέτη “Τοπικού Διαχειριστικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων” αλλά και χωρίς να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα για μειοδοτικό διαγωνισμό, εισηγήθηκε την εκπόνηση της μελέτης με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη.Η εγγραφή στο προϋπολογισμό αφορά κονδύλια που μπορεί να φτάσουν και τις 20.910 eurο. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που αρκετοί Δήμοι στη χώρα, δίνουν εξαιρετικά δείγματα γραφής με τα εμπεριστατωμένα τοπικά σχέδια διαχείρισης που παρουσιάζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω σχέδια εκπονήθηκαν «εκ των ενόντων», δηλαδή με τις δυνάμεις των ίδιων των Δήμων, χωρίς προσφυγή σε εξωτερικά μελετητικά γραφεία «παντός καιρού», εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πόρους και ενεργοποιώντας επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών τους. Η Δημοτική αρχή επέλεξε με τον παραπάνω τρόπο και χρήματα να σπαταλήσει και το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου να μην το αξιοποιήσει. Παράλληλα με την ίδια  διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης, προχώρησε και στην ψήφιση της αναγκαιότητας για τοπογραφική αποτύπωση του Αλιευτικού καταφυγίου των Αλυκών, με αντίστοιχη εγγραφή στον προϋπολογισμό 10.000 eurο.

Αυτές οι δύο αποφάσεις μαζί άλλες αποφάσεις της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης “περί αναγκαιότητας προμηθειών του Δήμου μας, ύψους 40.000 eurο συνολικά, θα υλοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο και θα προστεθούν στις δεκάδες άλλες απευθείας αναθέσεις, αφού η έννοια του μειοδοτικού διαγωνισμού απουσιάζει από την αντίληψη του Δήμου μας.

Η πρακτική αυτή είναι οικονομική διαχείριση άλλων εποχών, η παράταξή μας δεν μπορεί να την αποδεχθεί και καταψήφισε τον τρόπο ανάθεσης στη συνεδρίαση, αφού πρόκειται για διαχείριση που φέρνει ακόμα πιο κοντά στην οικονομική ασφυξία το Δήμο μας.

13/11/2015