Τοπικά

Ημερίδα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «UnIREN»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «UnIREN» των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου σας προσκαλεί σε ημερίδα παρουσίασης των τελικών αποτελεσμάτων  που οργανώνει για το πρόγραμμα: «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες- (ΤΟΠΕΚΟ)», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα.

Αναλυτικότερα θα επεξηγηθούν και θα αναλυθούν τα οφέλη που αποκόμισαν τόσο οι ωφελούμενοι όσο και η τοπική κοινωνία από το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ που υλοποιήθηκε από την Α.Σ. «UnIREN». Επιπροσθέτως θα συζητηθεί ο ρόλος της Κοινωνικής οικονομίας στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, καθώς και τις δυνατότητες που δίνει το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για ίδρυση επιχειρήσεων ή επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Στόχος του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ ήταν η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με βασική επιδίωξη την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Το έργο εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν:

  1. Κ.Τ.Α.Δ.Α. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. (Συντονιστής – Εταίρος)
  2. ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
  3. ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
  4. DATA RC – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
  5. EUROTEAM ΚΕΚ ΑΕ
  6. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
  7. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Ο Πρόεδρος της

Αναπτυξιακής Σύμπραξης «UNIREN»

Καραμπελιάς Ηλίας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δυτικής Αχαΐας