Τοπικά

Οι θέσεις της ΑΚΙΔΑ για το ΣΧΟΟΑΠ

ΑΚΙΔΑ , αυτόνομη κάθοδος της Α.ΚΙ.Δ.Α. , Α.ΚΙ.Δ.A. , λέμε το νερό νεράκι , δημοτικής αρχής , ΑΚΙΔΑ , Δήμο Δυτικής Αχαΐας , ΑΚΙΔΑ ακαταλληλότητα του νερού , Ριπές ΑΚΙΔΑ σε τοπικό site , Αποχώρησε η ΑΚΙΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο , Χωρίς μηχάνημα POS η ΔΕΥΑΔ , πρόβλημα με τις διακοπές του νερού , ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης , διακοπές νερού ,
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε δημοσίευση μέρους των θέσεων που θα λάβει στη συζήτηση για το ΣΧΟΟΑΠ προσχώρησε η δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ, με το πλήρες κείμενο να δίδεται στη δημοσιότητα αφού κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Να θυμίσουμε πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη σε πρόγραμμα εκποίησης δυο εκτάσεις στα όρια της παραλίας μας. Πρόκειται για τα οικόπεδα με χαρακτηρισμό ΑΒΚ 827,έκτασης 130 στρ και ΑΒΚ 7με έκταση 97,5 στρ. Με την παραχώρηση τους σε επενδυτές οι μικρές παράπλευρες ιδιοκτησίες αναπόφευκτα θα ενσωματωθούν σε επιχειρηματικά πλάνα αφού η κατάτμηση ανεβαίνει και τα οποία δεν μπορούν να αποβούν πάντα προς όφελος των κατοίκων. Για τις οι εκτάσεις αυτές, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη έτσι ώστε την δυνατότητα παρέμβασης και εκμετάλλευσης να την έχει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Προτείνουμε τον χαρακτηρισμό της χρήσης τους ως χώρων θεματικού πάρκου αναψυχής – τουρισμού – αθλητισμού – πολιτισμού – εκθέσεων και βιοκλιματικής γειτονιάς, στο οποίο θα αναπτύσσονται οι εξής επί μέρους χρήσεις σε συνδυασμό με δίκτυο πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμου και πλατωμάτων ψυχαγωγίας και αθλητισμού.
Αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα με την κατοχύρωση του καταφυγίου των ΑΛΥΚΩΝ (εκκρεμεί η κατοχύρωση του) και προτείνουμε να γίνει Πρότυπο Αλιευτικό Καταφύγιο.

Οι χώρο αυτοί θα μπορούσαν με παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας να αποτελέσουν:

1. Χώροι Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, σε συνδυασμό με χώρους πρασίνου. (Να Περιέχουν αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, συνεδρίων, ανοικτό θέατρο και κινηματογράφο κ.α
2.Δήμοτικοί χώροι, Χώροι Πρότυπης Βιοκλιματικής Γειτονιάς, με αυτοτελείς κατοικίες μικρού μεγέθους που μπορούν να λειτουργούν ως μόνιμες η και παραθεριστικές κατοικίες ή και μελλοντικά, ως ξενώνες εξυπηρέτησης οργανωμένου συνεδριακού τουρισμού, που θα οργανώνεται στον χώρο του προτεινόμενου Οικολογικό πάρκο, χώρος πρασίνου-περιπάτου-περιβαλλοντικής ευαισθησίας, προστασίας και ανάπτυξης του βιοτόπου στις εκβολές του πείρου, όπου εξασφαλίζεται η παθητική και ενεργητική ψυχαγωγία, μέσα στην φύση.
3. Χώροι Ελεύθερης ζώνης παραλίας – ακτής κολύμβησης, με καφέ – αναψυκτήρια – εστιατόρια σε καθορισμένες θέσεις, σε συνδυασμό με χώρους υπαίθριας αναψυχής, περιπάτου, χώρους πρασίνου και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Χώροι δηλαδή που θα αποφέρουν έσοδα το Δήμο και θέσεις εργασίας στην περιοχή.