Αθλητισμός

Στη Μόβρη οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου,  πραγματοποιήθηκαν διασυλλογικοί  αγώνες ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ, στο όρος Μόβρη πάνω από το χωριό Κρίνος, με την βοήθεια  του Δήμου  Δυτικής Αχαΐας.

Οικοδεσπότης  και βασικός διοργανωτής πέρα από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης είναι ο φυσιολατρικός σύλλογος «ΑΡΓΙΑ».

Στο στήσιμο του αγώνα βοηθά κάθε χρόνο και ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος «Γ.Σ. Δύμης».

Στους αγώνες συμμετείχαν  αθλητές και αθλήτριες από τις  μικρές κατηγορίες,  όπου διακρίθηκαν όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες σύλλογοι από την Πάτρα, το Αίγιο, την Τρίπολη και το Αγρίνιο. Τους αγώνες κάλυψαν ως αυτοκίνητα συνοδείας  δύο αγροτικά αυτοκίνητα προσφορά του συλλόγου ΑΡΓΙΑ. Οι αγώνες ξεκίνησαν με την κατηγορία Παμπαίδων- Παγκορασίδων σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή με πολλά τεχνικά κομμάτια και μεγάλη υψομετρική διαφορά που δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδηλατών.  Στη κατηγορία πρώτευσε ο ποδηλάτης του Διαγόρα Αιγίου ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ. , δεύτερος ήρθε ο  ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Π.Ο.  Τρίπολης και τρίτος  ο ΜΑΡΙΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ της ΑΕΚ Τρίπολης. Στην κατηγορία  Παγκορασίδων νικήτρια ήταν η ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ του Π.Ο.Πατρών, δεύτερη ήρθε η ΠΑΛΑΒΙΑ ΑΘΗΝΑ του Π.Σ. Αγρινίου, και τρίτη η ΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ  του Π.Ο.Πατρών. Ακολούθησε η κατηγορία Μίνι Μεγάλα αγόρια  με νικητή τον ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤ. ,  του  Π.Ο.Τρίπολης,  δεύτερος ήταν ο  ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, του  Π.Ο.Πατρών και τρίτος ο ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  της  Λ.Ε.Μ.Α.Θ.  Στην  κατηγορία  Μίνι Μεγάλα Κορίτσια πρώτη ήταν η ΞΗΡΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Π.Ο.Πατρών, δεύτερη η ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του ΠΟΑ Διαγόρα και τρίτη η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Π.Ο.Πατρών. Τους αγώνες έκλεισαν η κατηγορία Μίνι Μικρά με νικητή το ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΩΤΗΡΗ που ΠΟΑ Διαγόρα, δεύτερο τον ΠΟΛΥΔΕΡΟΠΟΥΛΟ του Π.Ο.Πατρών  και τρίτο τον ΜΑΓΚΛΑΡΗ ΑΛΕΞΗ του Π.Ο.Τρίπολη. Τους αγώνες κάλυψε ασθενοφόρο της εταιρίας  INTERAMERICAN και γιατρός.

Μετά τους αγώνες ακολούθησαν  απονομές με την παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου που έδωσε τα εύσημα στον Π.Ο.Πατρών και στο σύλλογο ΑΡΓΙΑ. Παρών επίσης ήταν ο Ξενοφώντας Μπαχράς πρόεδρος του ΟΤΑΔ. Ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου κος Στάθης Κοκκίνης  και ψυχή των αγώνων μαζί με τον πρόεδρο του χωρίου Κρίνος παρείχαν πλούσιο γεύμα μετά τους αγώνες στους αθλητές και σε όλους τους παρευρισκόμενους. Παρών επίσης πολλά μέλη του φυσιολατρικού συλλόγου ΑΡΓΙΑ που βοήθησαν στην φιλοξενία των αποστολών.

podilatikos-dymis-movri-1