Τοπικά

Π. Μαρλαφέκας – Αναγκαία η παράταση του ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την 138η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε η «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ στην Πάτρα, την 30/09/2015 και ώρα 5.30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διαχειριστικής, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Κατόπιν, την ίδια ημέρα και ώρα 7.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Εταίρων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, στην Πάτρα.

O Πρόεδρος της Διαχειριστικής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας,  κ.Πλάτωνας Μαρλαφέκας ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και της Γ.Σ. αναλυτικά για τα πεπραγμένα της Διαχειριστικής και παρουσίασε τον Απολογισμό του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Μαρλαφέκας γνωστοποίησε ότι ο Φορέας διανύει την προτελευταία φάση των πιστοποιήσεων των έργων και των τελικών επιτόπιων ελέγχων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και τόνισε ότι η τελευταία διαδικασία που υποχρεούται ο φορέας να εκτελέσει είναι ο έλεγχος των στόχων των μακροχρόνιων υποχρεώσεων μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Αναφέρθηκε στην παράταση υλοποίησης που δόθηκε στα δύο μεγάλα προγράμματα που διαχειρίζεται ο Φορέας, το ΠΕΠ και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, μέχρι τις 31/12/2015, η οποία ήταν πολύ σημαντική και έδωσε ανάσα στις επιχειρήσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη επιπλέον παράτασης των έργων του ΕΣΠΑ, όμως με τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν φαίνεται ότι είναι αρκετή για να καταφέρουν οι επενδυτές να υλοποιήσουν τα έργα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Διαχειριστικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναμονή των τριών νέων προδημοσιεύσεων μέσω του ΕΠΑνΕΚ .

Εκτενείς ενημέρωση δόθηκε από την  Διευθύντρια της Διαχειριστικής κ.Μάγδα Πετροπούλου στην Γενική Συνέλευση παρουσιάζοντας το μέχρι σήμερα έργο της Διαχειριστικής (αριθμός υποβολών, αξιολογήσεων, εντάξεων, πιστοποιήσεων κλπ.) και παρέθεσε στοιχεία για τις εντάξεις και εκταμιεύσεις των έργων ανά Νομό και ανά Περιφέρεια.