Τοπικά

Ι. Φωτήλας: Ολα τα προεκλογικά λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται (video)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στο κανάλι ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου στις 24 Οκτωβρίου.

– Οι μόνοι που ωφελήθηκαν από το νόμο των 100 δόσεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στη Βουλή ήταν οι 250 μεγαλοοφειλέτες που πλήρωσαν μόνο το ένα τρίτο των οφειλών τους και πλέον είναι οικονομικά ενήμεροι.

– Τρία ήταν τα προεκλογικά λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ που καταρρίπτονται ένα-ένα. Το πρώτο ήταν το κούρεμα του χρέους και με το μνημόνιο που ψήφισαν αποδέχτηκαν να μην το ξαναδιεκδικήσουν. Το δεύτερο ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που τελικά τον διευρύνουν ακόμη και στους «μη έχοντες». Το τρίτο ήταν η προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει μεγάλος φόβος να δούμε την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» να θέτει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα και σε δεινή οικονομική κατάσταση. Επίσης, ενώ υπήρχαν προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, τελικά τις καταργούν.

– Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα άκρως παράλογο μέτρο, αντιεισπρακτικό και αμιγώς ιδεοληπτικό. Θα «χαθούν» χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις παραπαιδείας και 20.000 παιδιά θα πρέπει να ενταχθούν στη δημόσια εκπαίδευση – πολύ δύσκολο εάν σκεφτούμε τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία.