Τοπικά

Μαρλαφέκας: Κίνδυνος εξαφάνισης των μικρομεσαίων επίχειρησεων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της χώρας, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος της λουξ και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, μιλούν στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» λίγο μετά την επιβολή των capital controls και λίγο πριν τις εκλογές, σε σχετικό ρεπορτάζ. Ο κ. Μαρλαφέκας επισημαίνει κυρίως τον κίνδυνο εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι ενώ είναι σαφές πως η απρόσκοπτη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αναγκαία συνθήκη εν τούτοις το σύνολο των αποφάσεων και παρεμβάσεων αλλά και η γενικότερη αδράνεια οδηγούν συνεχώς στην συρρίκνωση έως και την αξαφάνισή τους. Ο έλεγχος κεφαλαίων υπήρξε η κορύφωση αυτού του δράματος. Ωστόσο παρά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγούμαστε σε εκλογές με σαφή κίνδυνο επιδείνωσης των συνθηκών. Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι ίσως το πιο βασικό διακύβευμα των εκλογών αυτών και θα πρέπει να απαντηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πώς θα διασφαλιστεί το σταθερό περιβάλλον.
  • Πώς θα διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Ποιες είναι οι προοπτικές σχετικά με τον έλεγχο των κεφαλαίων όσον αφορά τις εισαγωγές, τις μεταφορικές επιχειρήσεις και το εμπόριο.
  • Πώς θα ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα
  • Με ποιες συνθήκες και σε ποιο χρόνο θα απορροφηθούν οι πόροι του εγκεκριμένου ΕΣΠΑ.