Ελλάδα

Κάτι τρέχει στην Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Θέλει ο Αλέξης Τσίπρας “σύμμαχο” το ΠΑΣΟΚ; και ναι και όχι.

Είναι αλήθεια ότι η Κουμουνδούρου έως και την Κυριακή, στην εξίσωση των συνεργασιών της, είχε ως άγνωστη μεταβλητή (εκτός των ποσοστών των ΑΝΕΛ) και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι, ως γνωστόν, από τις τελευταίες επιθέσεις του Α. Τσίπρα στο κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, επιθυμούσε διακαώς να το αποκλείσει από ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Πληροφορίες μάλιστα έφεραν ουκ ολίγα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να “εύχονται” ( στην περίπτωση όπου οι ΑΝΕΛ έμεναν εκτός Βουλής), να αρκούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση πλειοψηφικής κυβέρνησης.

Τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής, εξέπληξαν τόσο (θετικά αναμφιβόλως) την Κουμουνδούρου, που ακόμη και κορυφαία στελέχη της, δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν ευκρινώς στα εκλογικά πάνελ, με ποιους – πέραν των ΑΝΕΛ- θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από την “διαρροή” μάλιστα της Κουμουνδούρου (γύρω στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής) ότι ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός θα απευθυνθεί αποκλειστικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση κυβέρνησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώμενοι από τους δημοσιογράφους για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ήταν φανερά αμήχανοι, παραπέμποντας στις “συλλογικές αποφάσεις”.

Οι νύξεις και ο “πράσινος” θυμός

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, φέρεται στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που δέχθηκε από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να άφησε νύξεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χαρ. Τρικούπη.

Εξ ου και αναζωπυρώθηκαν οι φήμες ότι ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί και στην κ. Γεννηματά για κυβερνητική συνεργασία.

Και τούτο, παρότι ήδη από το βράδυ της Κυριακής, όπως μετέδιδε το Capital.gr,από πηγές της Κουμουνδούρου αποκλειόταν “διεύρυνση” του κυβερνητικού σχήματος με πολιτικά πρόσωπα απ το ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως με τις δηλώσεις του μετά από το τετ α τετ του με τον Α. Τσίπρα, κατάφερε να “εξοργίσει” τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας άνοιγμα μεν στο ΠΑΣΟΚ αλλά με …τον όρο, να απομακρυνθούν τα “βαρίδια”, δείχνοντας προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξέδωσαν δε και ανακοίνωση, τονίζοντας: “Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου, απαξιούμε να τις σχολιάσουμε”, ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Της Νίκης Ζορμπά, capital.gr