Τοπικά

Ο Καραγκιόζης εθελοντής στην προστασία της Caretta caretta (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πολιτιστικό-περιβαλλοντικό διήμερο εκδηλώσεων (9-10/09) που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) στην Μανωλάδα και Βάρδα Ηλείας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσίαση προς ενημέρωση-ευαισθητοποίηση από τον περιβαλλοντολόγο  κ. Μαμάση Διονύση για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που ωοτοκούν τις αμμώδεις παραλίες του Εθνικού Πάρκου και την προστασία της αναπαραγωγικής δραστηριότητας τους.

Στο δεύτερο μέρος το παραδοσιακό θέατρο σκιών “Χρήστος Πατρινός” για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε παρουσιάζοντας στην ξεκαρδιστική παράσταση «Ο Καραγκιόζης εθελοντής στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς» χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η ειδική αφιερωμένη παράσταση είχε έντονο οικολογικό ενδιαφέρον συνυφασμένη με την περιοχή τονίζοντας στους θεατές την αξία, σημασία και προστασία της θαλάσσιας χελώνας. Ο κ. Πατρινός έδωσε την δυνατότητα πριν την παράσταση στους μικρούς φίλους του Καραγκιόζη να εκφραστούν μπροστά από την σκηνή. Σε όλα τα παιδάκια δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, αυτοκόλλητα και κονκάρδες του Εθνικού Πάρκου καθώς επίσης και pop-corn δίνοντας μια ευχάριστη και γευστική νότα κατά την διάρκεια της παράστασης.

Το διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 3 του ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης-Εθελοντισμός».

karagkiozis-caretta-1