Αθλητισμός

8 Χρόνια ΑΟ Δύμης – Αφιέρωμα στον Σέμη Πετρόπουλο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

8 Χρόνια πορεία στα αθλητικά δρώμενα της Αχαΐας έκλεισε η ομάδα του ΑΟ Δύμης 07, με την διοίκηση της ομάδος να κάνει ένα αφιέρωμα στον ιδρυτή Σέμη Πετρόπουλο

Αναλυτικά :

1η Οκτωβρίου 2015 η ομάδα μας κλείνει 8 χρόνια λειτουργίας, γι’ αυτό και η διοίκηση ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα στον άνθρωπο που δημιούργησε από το μηδέν τον σύλλογο,στον ιδρυτή Σωτήρη (Σεμης) Πετρόπουλο.
Ο Πετρόπουλος Σωτήρης(Σέμης) το 2007, αποφάσισε να δημιουργήσει μία τοπική ομάδα με υγιείς αρχές και αξίες που θα την ενδυνάμωναν και θα την σταθεροποιούσαν στην πορεία του χρόνου. Ξεκινώντας από την αρχή δαπάνησε πολύ χρόνο και χρήμα για την συγκρότηση του Α.Ο. ΔΥΜΗΣ΄07.
Δραστηριοποιούμενος στο χώρο της εστίασης, η κοινωνική τριβή τον έχει οπλίσει με ένα απαράμιλλο χιούμορ και μία αφοπλιστική αμεσότητα όπου τα χρησιμοποιεί για να κερδίσει την εμπιστοσύνη, να δομήσει καθώς και να κρατήσει συμπαγή την ομάδα.
Εισάγει την οικογενειακή νοοτροπία την οποία ενστερνίστηκαν όλοι οι συντελεστές αμέσως. Επιμένει πάρα πολύ στην γνησιότητα, την ευγενή άμιλλα και την μετριοπάθεια. Θέλει πάντα να αποφεύγονται οι συγκρούσεις και επιζητά το καλό κλίμα με κάθε σωματείο. Η ελευθερία των αθλητών είναι αδιαπραγμάτευτη όπως και επίσης και η επιλογή ντόπιων αθλητών πρώτη προτεραιότητα. Χτίζεται έτσι λοιπόν η ιδεολογική ταυτότητα της ομάδας.
Το 2008 βρίσκει τον Α.Ο. ΔΥΜΗΣ ΄07 πρωταθλητή της Γ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α-Η και έτοιμο να αγωνιστεί στην Β κατηγορία. Η συγκυρία του σεισμού και η έλευση της κρίσης αποδυναμώνουν οικονομικά τον Πρόεδρο ο όποιος αρχίζει να πιστεύει πως η διοίκηση πρέπει να εμπλουτιστεί με νέες δυνάμεις και με ευρύτερη σύνθεση να ξεφύγει από το μονοπρόσωπο μοντέλο.
Οι αντιξοότητες και τα γεγονότα ενδυναμώνουν την πεποίθηση του Σέμη τόσο, ώστε με πρωτοφανή τρόπο για τα αθλητικά δεδομένα, να παραδώσει την ομάδα το 2011 χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Επιλέγει διοίκηση αποτελούμενη από παιδιά-αθλητές (έως τότε) που το μόνο που διέθεταν ήταν ενέργεια και υγιή νοοτροπία την όποια είχε φροντίσει να καλλιεργήσει και ο ίδιος αυτά τα τέσσερα χρόνια. Πραγματική καινοτομία για τα δεδομένα εάν λάβουμε υπόψη πώς κανένας από την διοίκηση δεν διέθετε οικονομική δυνατότητα να στηρίξει το παραμικρό έξοδο της ομάδας. Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών δεν ξεπερνούσε τα 25 έτη. Με αυτό το ριζοσπαστικό μοντέλο επιλέγει να συνεχίσει η ομάδα που δημιούργησε με σκοπό να ανήκει αποκλειστικά στην τοπική κοινωνία και να διαχειρίζεται από απλά παιδιά του τόπου.
Αυτά τα άτομα δομούν έως σήμερα την διοίκηση, προσπαθώντας να σταθούν αντάξια της επιλογής του ιδρυτή. Διαχειρίζονται και στηρίζουν με κάθε τρόπο την λειτουργία της ομάδας, μάχονται στις δύσκολες στιγμές, κάνουν ό,τι μπορούν για να στέκεται ο Α.Ο. ΔΥΜΗΣ ΄07 με αξιοπρέπεια στις αντιξοότητες καθώς και να συνεχίσει να εξελίσσεται σημαντικά, μέχρι να αναλάβει η νέα γενιά.

semis-ao-dymis  semis-ao-dymis2 semis-ao-dymis3 semis-ao-dymis4 semis-ao-dymis5