Ελλάδα

Θεατές χωρίς πληροφόρηση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αρθρο της Σέβης Κονταξή

Κάπου στα τέλη του Ιούνη και ενώ νιώθαμε ήδη απεγνωσμένοι από τη διαχείριση της κατάστασης από την πολιτική εξουσία μιλώντας με έναν καλό μου φίλο διαπιστώσαμε ότι βρισκόμασταν όλοι στην ίδια θέση, αυτής του θεατή που όμως δεν είχε καμία πληροφόρηση και ουσιαστικά περίμενε να ξεπαγώσει η οθόνη να δει τη συνέχεια. Η συνέχεια ήρθε και ο πρωθυπουργός ζήτησε εντολή από το λαό, ο οποίος πριν λίγους μήνες του είχε ξαναδώσει τη συγκεκριμένη εντολή για το τι έπρεπε να κάνει με τα μνημόνια και πως έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση με τους εταίρους στην Ευρώπη.

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ιούλιος 2015», κλείσιμο των τραπεζών, πανικός στους πολίτες, διαμάχη ΝΑΙ-ΌΧΙ, τεράστιο πλήγμα στον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα, αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, κλείσιμο επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει την εντολή που ζήτησε και πανηγυρίζει το ΌΧΙ !!

Αύγουστος 2015,  σχεδόν ένας μήνας διαπραγματεύσεων και μεγάλης αγωνίας για όλους μας, ενώ αποφασίζεται η ψήφιση του νέου μνημονίου που καταργεί όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε με μεγάλο ποσοστό τις εκλογές και ενώ τα κοινοβούλια των ξένων κρατών αποφασίζουν την χρηματοδότηση της Ελλάδας, έρχεται ο κος Αλέξης Τσίπρας με απόλυτη ψυχραιμία και σιγουριά(;) στο διάγγελμά του, να βάλει τον εξαθλιωμένο οικονομικά και ψυχικά ελληνικό λαό σε διαδικασία εκλογών για να εγκρίνει ή όχι την ικανότητά του να είναι Πρωθυπουργός στη χώρα!!!

Είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης; Είναι δυνατόν να Επανεκκινηθεί η οικονομία μέσα σε τέτοιες συνθήκες;! Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κλονίζονται και γίνονται έρμαιο αποφάσεων και φορολογικών διακυμάνσεων! ΕΠΑΝΕΚ 2014 -2020 και ακόμη αναμένουμε την έναρξη του λίγο πριν τη λήξη του!

Έχουμε ήδη χάσει ένα δημιουργικό έτος από τη ζωή μας! Εξακολουθούμε να περιμένουμε να μας ανακοινώσουν στο παρά πέντε αν θα πέσουμε ή θα ισορροπήσουμε στο σχοινί που οι ίδιοι με τις αποφάσεις μας έχουμε τεντώσει!!