Για την κρέμα βανίλιας
Σ’ ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά, τη μισή ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε. Περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ’ ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν’ αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί.
Για τα μαριναρισμένα ροδάκινα Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σιγο-βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Για την τάρταΓεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.
Ο Εθνικός Σαγεΐκων θα επιστρέψει από τη νέα σεζόν στις αγωνιστικές επάλξεις. Μία ιστορική ομάδα με 5 πρωταθλήματα Α΄κατηγορίας και ουκ ολίγες παρουσίες σε… Διάβασε περισσότερα
https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0 Διάβασε περισσότερα
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του… Διάβασε περισσότερα
Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας… Διάβασε περισσότερα
"Ο Απρίλιος τελείωσε ως ο θερμότερος και ως ένας από τους πιο άνομβρους των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών, με την… Διάβασε περισσότερα
Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.