ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την μηλόπιτα
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο.
Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 3 χιλ. περίπου.
Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.
Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, τον χυμό και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας καλά.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με αυγό το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό με αυγό.
Τυλίγουμε τις άκρες περιμετρικά με φορά προς τα μέσα.
Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C μέχρι να φαίνονται φουσκάλες στη γέμιση και το φύλλο να γίνει τραγανό και πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα
Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα
Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος : Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα
Οι φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα τους που προκύπτει στην αλλοδαπή, καταβάλλουν ετησίως αυτοτελώς… Διάβασε περισσότερα
Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, το… Διάβασε περισσότερα
Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν. Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.