Τοπικά

Αχαΐα: Νυχθημερόν εργασίες στα κομματικά επιτελεία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι υπεύθυνοι των κομμάτων στην Αχαΐας.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα αναζητούν την απάντηση στη «μεγάλη φυγή» τόσο των στελεχών όσο και των μελών της «Αριστερής Πλατφόρμας» και της «ΚΟΕ» με άνοιγμα προς τον κεντροαριστερό χώρο του ΠΑΣΟΚ, με στόχευση πρόσωπα τα οποία ωστόσο δεν είχαν εμπλακεί σε αξιώματα και θέσεις.

Στόχος η μεγάλη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς στην προσπάθεια να αναπληρωθεί το κενό.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας», αλλά και της ΚΟΕ, προχωρούν στη διαμόρφωση του δικού τους ψηφοδελτίου, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν το σκηνικό και να προλάβουν τις εξελίξεις παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχουν ενεργοποιηθεί οι υπέυθυνοι του κόμματος στην κατεύθυνση αναζήτησης και νέων προσώπων.

Τα σενάρια «συγκόλλησης» του ΚΙΔΗΣΟ» με το ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό αναταράξεις και στα δύο κόμματα σε επίπεδο Αχαΐας, με την έκβαση ωστόσο της πρότασης να παραμένει άγνωστη, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει οι διαδικασίες όταν την ίδια στιγμή πρόθεση της Φώφης Γεννηματά  είναι να ανανεώσει το ψηφοδέλτιο στο νομό.

Στο “Ποτάμι” υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο η προσφυγή στις κάλπες θα αποφέρει οφέλη, καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα και σε επίπεδο νομού μόνο αισιοδοξία δεν επιτρέπουν. Αισιοδοξία επικρατεί στους ΑΝΕΛ όπου στην Αχαΐα το κόμμα έχει σταθερή την δύναμή του.