Like

Ψητά ντοματίνια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ντοματίνια

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό.

Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό.

Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού.

Βάζουμε τα ντοματίνια σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1,5 ώρα.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

 

ΓΙΑ 150 ΓΡ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα ψητά ντοματίνια
    • 250 γρ. ντοματίνια
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • 2 γρ. ζάχαρη
    • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • θυμάρι, κλωνάρια
    • αλάτι