Ελλάδα

Σε τροχιά ανόδου το ευρώ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημαντικά κέρδη σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα  έναντι του δολαρίου υπό το φως ενδείξεων ότι η παγιδευμένη στο χρέος Ελλάδα, κάνει βήματα προόδου για να διασφαλίσει νέα χρηματοδότηση για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το ευρώ αδυνατούσε αυτές τις μέρες να ανακτήσει και να διατηρήσει τα επίπεδα άνω των 1,11 δολαρίων, εξαιτίας της νευρικότητας που επικρατούσε στο μέτωπο των ελληνικών διαπραγματεύσεων με  τους θεσμούς.

eur-usd-analysis

 

Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς το Σαββατοκύριακο, η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών” αναφέρει ο Daisuke Karakama, υπεύθυνος οικονομολόγος της Mizuho Bank Ltd.  στο Τόκιο. Η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί για ψήφιση στην ελληνική βουλή την Παρασκευή.

Το ευρώ ενισχύεται αυτή τη στιγμή κατά 0,73% στα 1,1117 δολάρια, ενώ βρέθηκε νωρίτερα και στα 1,1132 δολάρια.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί σημαντικά έναντι των 16 μεγαλύτερων ανταγωνιστικών του νομισμάτων, καθώς οι κινεζικές μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι για δεύτερη διαδοχική ημέρα, υπονομεύοντας όλα τα ασφαλή επενδυτικά assets. Έναντι του ευρώ, το γιεν χάνει πάνω από 1,2% στα 135,58 ενώ το δολάριο αγοράζει 0,5% πιο φθηνά σήμερα το ιαπωνικό νόμισμα στα 121,93.

Κέρδη της τάξης του 0,5% καταγράφει το ευρώ έναντι της στερλίνας και του ελβετικού φράγκου στα 0,7210 και 1,0511 αντίστοιχα.

capital.gr