Αθλητισμός

Τι θα ισχύσει και τι αλλάζει στα πρωταθλήματα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Αχαΐας η προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας για όλες τις Κατηγορίες μέχρι τις 07-08-2015. Εφ’ όσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν : Η Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 12 Σεπτεμβρίου . Η B΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 27 Σεπτεμβρίου. Η Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 27 Σεπτεμβρίου 2015. Κάθε Σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας και το σχετικό παράβολο, που ορίσθηκε : Για την Α’ ΕΠΣΑ σε  130,00 ευρώ, για την Β΄ ΕΠΣΑ σε  110,00 ευρώ και για την Γ’ ΕΠΣΑ σε  80,00.  Μαζί με το παράβολο καταβάλλεται και η ετήσια συνδρομή των Σωματείων – Μελών της Ε.Π.Σ. Αχαΐας (10,00 ευρώ). Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης και του παραβόλου συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες με την Ένωση, που αφορούν οφειλές από διαιτησίες αγώνων, πρόστιμα κ.λπ. καθώς και το γηπεδικό χρέος προς την Ένωση για τα έτη 2013-2014 και 2014-2015.

Τα σωματεία του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή, κάτοχο διπλώματος UEFA Β.  Στην Β΄ και Γ’ κατηγορία η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική.

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ

Ας δούμε τι θα ισχύσει για την άνοδο και τον υποβιβασμό και στις τρεις κατηγορίες. Στην Α’ Κατηγορία ο Πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου.  Για τον υποβιβασμό, σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή Α’ Κατηγορίας, οι τρεις τελευταίες ομάδες, 14η , 15η και 16η του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην B΄. Σε περίπτωση μη ανόδου θα υποβιβαστεί και η 13η.

Στην Β’ Κατηγορία, θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (συνολικά 4 ομάδες). Σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή Α’ Κατηγορίας τότε υποβιβάζονται στην Γ΄ ΕΠΣΑ οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η θέση σε κάθε όμιλο ξεχωριστά θα παίξουν μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο για τον υποβιβασμό μιας εξ αυτών. Σε περίπτωση μη ανόδου του Πρωταθλητή Α΄ Κατηγορίας τότε υποβιβάζονται 4 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.

Τέλος, στην Γ’ Κατηγορία, θα προβιβαστούν στην Β’ ΕΠΣΑ οι τέσσερις πρωταθλήτριες και οι ομάδες που θα καταλάβουν την2η, 3η, 4η και 5η θέση θα παίξουν αγώνες μπαράζ.

πηγή