Τοπικά

Κάτω Αχαΐα: Τυφλά σημεία χωρίς σήμανση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Είναι γεγονός πως η σήμανση στους δρόμους της Κάτω Αχαΐας είναι ελλιπής με μικροατυχήματα να συμβαίνουν συνέχεια. 

Την ανησυχία του εξέφρασε συμπολίτης μας, μια και έχει γίνει μάρτυρας πολλών περιστατικών τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η κατοικία μου και ο χώρος εργασίας μου είναι σε απόσταση αναπνοής από την διασταύρωση “Αθηνάς & Παλαιών Πατρών Γερμανού”. Τα μάτια μου την τελευταία εικοσαετία έχουν δει δεκάδες τροχαία ατυχήματα. Από θαύμα έως τώρα δεν έχει χαθεί η ζωή κάποιου συνανθρώπου μας. Τι να σας περιγράψω? Φορτηγά να παρασύρουν μηχανάκια? Λεωφορεία να τρακάρουν με μικρά Ι.Χ.? Μεγάλα 4×4 να πατούν στην κυριολεξία αυτοκίνητα και να το κολλούν επάνω στην κολόνα? Με μια γρήγορη σκέψη όσο γράφω αυτό το κείμενο μπορώ και φέρνω στο μυαλό μου σκηνές και φάσεις που έχουν δει τα μάτια μου αλλά και ήχους που έχουν ακούσει τα αυτιά μου την στιγμή του “μπαμ”. Τον χειμώνα το φαινόμενο αυτό μειώνεται αλλά δεν σταματά ποτέ. Τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που όλος ο κόσμος πηγαίνει στην παραλία περνά υποχρεωτικά από την Κ.Αχαΐα. Κάθε ημέρα γίνεται ένα μικρό τρακάρισμα και πάνω από 20 είναι αυτά που γλιτώνουν στο “παρά ένα”. Φρεναρίσματα, κορναρίσματα, βωμολοχίες και λαμαρίνες να χτυπάμε είναι οι καλοκαιρινοί μας ήχοι, ημέρα και νύχτα. Το μεσημέρι όλη η δύναμη της Αεροπορίας Αράξου περνά από την Παλαιών Πατρών Γερμανού, και όλοι όσοι θέλουν να πάνε προς Παραλία περνούν από την Αθηνάς. Βάλτε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί τι γίνεται. Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε ένα ακόμα τροχαίο. Μια μηχανή συγκρούστηκε με Ι.Χ. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευτεί ο αναβάτης της μηχανής λίγα μέτρα αριστερά της διασταυρώσεως και να καταπλακωθεί στην συνέχεια από την ίδια του την μηχανή αφού πρώτα είχε προσπεράσει και το πεζοδρόμιο και το ρολό της επιχειρήσεως μου. Μέχρι και χθες ο αναβάτης βρισκόταν στο νοσοκομείο με διάσειση και κακώσεις στα άκρα.

Θα διαβάζεται οι περισσότεροι αυτό το κείμενο και θα λέτε μέσα σας “Μα καλά, χάθηκε ο κόσμος να μπει ένα STOP”? Υπάρχει τέτοιος σηματοδότης αλλά είναι ξεβαμμένος. Και ο ξένος κόσμος δεν τον βλέπει. Από μακριά φαίνεται μια λευκή ταμπέλα. Οδηγούν με την σιγουριά της προτεραιότητας γιατί η Αθηνάς μόνο σε αυτή την διασταύρωση χάνει την προτεραιότητα της.

Εύχομαι σύντομα να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να βάλουν ΔΥΟ(2) μεγάλα stop και να κόψουν την προτεραιότητα και στις δυο οδούς. Δεν ευθύνονται οι τώρα δημοτικές αρχές και ούτε τα βάζω μαζί τους. Ο Δήμος μας είναι πολύ μεγάλος και καταλαβαίνω πως είναι πολλά τα μέτωπα, αλλά και αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 20 χρόνια περίπου.

ΞΕΝΟΣ = ΤΥΦΛΟΣ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΑΤΑ για να καθοδηγούμε τους ξένους μας.
Εμείς οι τοπικοί ξέρουμε μέχρι και το τελευταίο χαλικάκι του δρόμου.”