Τοπικά

Φωτήλας: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτικό εκβιασμό στην αντιπολίτευση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά συμφώνησε με τον κ. Μιχελογιαννάκη ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ήταν ανέτοιμοι, αλλά επεσήμανε ότι κάποιοι άλλοι ήταν ανέντιμοι. Τόνισε ότι είναι πολιτικός σαλτιμπαγκισμός η θέση μελών του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι το σύνολο των μέτρων που η κυβέρνηση παίρνει. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ασκεί πολιτικό εκβιασμό, όταν σε ό,τι αφορά στα διάφορα νομοσχέδια στηρίζεται στα μέλη της, ενώ στην περίπτωση των μνημονίων στηρίζεται στην αντιπολίτευση. Τέλος, είπε ότι ο κ. Τσίπρας, ακόμη και χτες στην ομιλία του, έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις λύσεις:

 

  • Άμεσα εκλογές, που αυτό θα είναι ολέθριο για την Ελλάδα
  • Άμεσα ανασχηματισμός, που όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί – με την προϋπόθεση ότι οι διαφωνούντες με τα μέτρα πρέπει ή να πειστούν από τον πρωθυπουργό ή να παραδώσουν την έδρα τους, όπως είχαν υπογράψει
  • Συναινετική κυβέρνηση – ο κ. Τσίπρας μπορεί τώρα να αντιτάσσεται σε αυτή τη θέση, αλλά μπορεί να το αναιρέσει και αυτό, όπως τόσα άλλα.

 

Αργότερα, ο κ. Φωτήλας αναρωτήθηκε εάν χτες η αντιπολίτευση δεν υποστήριζε την κυβέρνηση, τι θα συνέβαινε – ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «όχι», θα αναγκάζονταν να αλλάξουν την ψήφο τους ή θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα πηγαίναμε σε εκλογές. Υπογράμμισε ότι συνέχεια κρίνεται η πορεία κάποιου – και πρέπει να κριθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά δεν το κάνουν.