Ελλάδα

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

1.500 αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Ενταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στη Βουλή, όπου βρίσκεται ισχυρή ομάδα ανδρών των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές είχαν χωριστεί σε δύο κομμάτια, ένα μέρος βρισκόταν Αμαλίας με Οθωνος, ενώ ένα δεύτερο κομμάτι στην Πανεπιστημίου.

Η ένταση ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε περίπου στις 21:00 με τους τελευταίους να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, ξύλα, πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν βαν τηλεοπτικού σταθμού, που τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν και βρίσκονται στους γύρω δρόμους όπου σπάνε βιτρίνες και προκαλούν ζημιές

Εχουν γίνει περισσότερες από 50 προσαγωγές ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το σχέδιο των κουκουλοφόρων ήταν να αποσυρθούν στο Πολυτεχνείο. Την πληροφορία αυτήν την είχαν στη διαθέση τους από νωρίς το μεσημέρι οι αρχές και για αυτό και τα πανεπιστημιακά είχαν σφραγίσει. Από το κέντρο επιχειρήσεων μιλούν για πάρα πολλές εμπρηστικές μολότοφ που ήταν γεμάτες με χαλίκια.

Σύμφωνα με τον Gaurdian οι τουρίστες απορούν με το τι συμβαίνει και τα παιδιά κλαίνε επειδή τσούζουν τα μάτια τους.

Πηγή