Like

10 τρόποι ν’αποφύγετε μια σχέση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Αν επιθυμείτε να αποφύγετε τη δημιουργία μιας προσωπικής σχέσης δοκιμάστε να εφαρμόσετε τους παρακάτω δέκα κανόνες…που προτείνουν οι Μπράιαν Στρόγκ και Κριστίν Ντεβώ.

Οι κανόνες έχουν δοκιμαστεί σε παγκόσμια κλίμακα, με πολύ μεγάλη επιτυχία!

1. Μη μιλάτε Αυτός είναι ο πρωταρχικός και βασικότερος κανόνας. Όταν κάποιες φορές αναγκαστείτε να μιλήσετε, αποφύγετε τα σημαντικά. Μιλήστε για τον καιρό, το χρηματιστήριο, τη δουλειά, οτιδήποτε άλλο εκτός από τα συναισθήματα.

2. Ποτέ μη δείχνετε τι αισθάνεστε Το να δείχνετε τι νιώθετε είναι το ίδιο επιζήμιο με το να μιλάτε, αφού και τα συναισθήματα είναι τρόποι επικοινωνίας.

3. Να είστε πάντα ευχάριστοι Ακολουθείστε τον κανόνα ειδικά αν κάτι σας απασχολεί. Θα εκπλαγείτε από το πόσο αποτελεσματική είναι η απόκρυψη αρνητικών συναισθημάτων στην αποφυγή της οικειότητας.

4. Πάντα να κερδίζετε Αν δε μπορείτε να εφαρμόσετε τον αμέσως προηγούμενο κανόνα (Νο 3) δοκιμάστε τον εξής: Ποτέ μη συμβιβαστείτε, ποτέ μη δεχτείτε το γεγονός ότι η γνώμη του συντρόφου σας μπορεί να είναι εξίσου καλή με τη δική σας. Αν αρχίσετε τις υποχωρήσεις παραδέχεστε ότι σας ενδιαφέρουν τα αισθήματα του άλλου, κι αυτό αποτελεί επικίνδυνο βήμα προς την οικειότητα.

5. Να είστε πάντα πολυάσχολοι Το να είστε συνεχώς απασχολημένοι σας εμποδίζει από το να βρίσκεστε αρκετή ώρα με το σύντροφό σας, και καθώς η σημερινή κοινωνική ηθική θεωρεί την καριέρα ύψιστη αξία, ο σύντροφός σας θα δυσκολευτεί να καταλάβει ότι την χρησιμοποιείτε σαν δικαιολογία για να τον αποφύγετε.

6. Να έχετε πάντα δίκιο Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είστε λάθος μια και αποτελεί ένδειξη ότι είστε άνθρωπος. Αν παραδεχτείτε το λάθος σας, μπορεί να χρειαστεί να παραδεχτείτε επίσης ότι ο σύντροφός σας έχει δίκιο κι αυτό θα σας κάνει να τον υπολογίσετε σαν ίσο γεγονός επικίνδυνο για τη σχέση σας.

7. Ποτέ μη διαφωνείτε Αν δε μπορείτε να έχετε πάντα δίκιο και να είστε από πάνω, μην εμπλέκεστε σε διαφωνίες. Αν το κάνετε υπάρχει κίνδυνος να ανακαλύψετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε διαφορετικοί. Αν είστε διαφορετικοί, θα πρέπει να συζητήσετε τις διαφορές σας για να κάνετε αμοιβαίες παραχωρήσεις, αποκαλύπτοντας έτσι ποιός πραγματικά είστε και τι αληθινά αισθάνεστε. Φυσικά τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε οικειότητα.

8. Αφήστε τον άλλο να μαντέψει τι θέλετε Ποτέ μη λέτε αυτό που θέλετε. Έτσι, όταν ο άλλος προσπαθήσει να μαντέψει και κάνει λάθος – κάτι φυσικά αναμενόμενο, αρκετές φορές -, μπορείτε να του πείτε ότι δε σας καταλαβαίνει πραγματικά ή ότι δε σας αγαπάει. Γιατί αν σας αγαπούσε θα ήξερε τι θέλετε χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσει. Αυτό όχι μόνο θα εμποδίσει την οικειότητα μεταξύ σας αλλά θα τον τρελάνει κιόλας.

9. Πάντα να σκέφτεστε τον εαυτό σας Θυμηθείτε όλες οι σχέσεις υπάρχουν για να πραγματοποιούνται οι δικές σας επιθυμίες και κανενός άλλου. Αν ο άλλος δε μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας απορρίψτε τον γιατί είναι νάρκισσος.

10. Αφήστε την τηλεόραση αναμμένη Ο τελευταίος κανόνας ίσως ακούγεται ευτελής συγκρινόμενος με τους προηγούμενους, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προληπτική ενέργεια. Παρακολουθώντας διαρκώς τηλεόραση δε θα καταλάβετε καν πως δεν επικοινωνείτε. Κι αν χρειαστεί να πείτε κάτι, χρησιμοποιείστε σαν αφορμή μια διαφήμιση ή κάποια σκηνή της ταινίας που βλέπετε.
Η προαναφερόμενη λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη. Ο καθένας γνωρίζει κι άλλους τρόπους για ν΄ αποφευχθεί η οικειότητα. Μπορεί να έχετε τις δικές σας τεχνικές ή να έχετε μάθει κάποιες από το φίλο, τη φίλη, το σύζυγο, τη σύζυγο ή ακόμα και τους γονείς σας. Για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα προσθέστε τους δικούς σας κανόνες σε μια λευκή κόλλα. Το άτομο με τη μεγαλύτερη λίστα κερδίζει – και δε θα χρειαστεί να ανησυχήσει ποτέ για το αν θα δημιουργήσει μια οικεία, στενή σχέση. Εννοείται βέβαια ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους παραπάνω κανόνες από την αντίθετη πλευρά, αν ο άλλος σας ενδιαφέρει και επιδιώκετε να δημιουργήσετε μαζί του μια προσωπική σχέση!