Ελλάδα

Ψυχρολουσία από τον Γιούνκερ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Διαψεύδει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τις προσδοκίες της κυβέρνησης για αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το μηχανισμό επιτήρησης της Ελλάδας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung, το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα.

«Το πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει χωρίς το ΔΝΤ», επισημαίνει ο Γιούνκερ και υπενθυμίζει ότι η Γερμανία έχει θέσει από το 2010 ως όρο για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τη συμμετοχή του Ταμείου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στην εμπιστοσύνη προς το κοινό νόμισμα.

«Δεν μοιράζομαι την άποψη ότι θα έχουμε λιγότερους περιορισμούς και ανησυχίες αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ», επισήμανε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Πρόσθεσε ακόμη πως, αν μια χώρα εγκαταλείψει κοινό νόμισμα «θα παγιωνόταν η αντίληψη ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο».

Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να προκαλέσει φυγή των επενδύσεων από την Ευρώπη, συμπλήρωσε, λέγοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του κατέστησε σαφές ότι οι επενδύσεις προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

ienimerosi.gr